Castelul de cărți de joc al lui Cîțu se prăbușește: investitorii germani nu mai au încredere în țara noastră

„Capacitatea de reformă și, prin urmare, configurarea condițiilor cadru ale viitoarelor politici economice în România depinde în mare măsură de factorii de decizie politică, care nu ar trebui să se concentreze pe apariția crizelor politice, ci pe implementarea continuă a reformelor”, se arată în comunicatul AHK

Foto: Iulia KELT

În contextul în care criza politică din România pare să se adâncească pe zi ce trece, din cauza lipsei de înțelegere dintre premierul Florin Cîțu și USR PLUS, investitorii germani par să tragă și ei pe dreapta, observând toate acestea. Luptele pentru putere susținute cu îndârjire de Cîțu par acum să-și manifeste ecoul, așa cum era, de altfel, de așteptat. Până la urmă, nu era decât o chestiune de timp până ce piața internațională să sesizeze lipsa de consecvență în care se scaldă, în acest moment, România.

Florin Cîțu și lucrurile „fantastice”

Castelul de cărți de joc al lui Cîțu se prăbușește: investitorii germani nu mai au încredere în țara noastră
AHK îi dă „peste nas” lui Florin Cîțu: „Capacitatea de reformă și, prin urmare, configurarea condițiilor cadru ale viitoarelor politici economice în România depinde în mare măsură de factorii de decizie politică, care nu ar trebui să se concentreze pe apariția crizelor politice, ci pe implementarea continuă a reformelor. România are nevoie de un guvern capabil să acționeze pentru a face față provocărilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitală a economiei și pentru a menține competitivitatea amplasamentului investițional”.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a ținut să sublinieze că situația actuală nu este benefică nimănui, cu atât mai puțin „companiilor din România care au nevoie de toată atenția și sprijinul politic și administrativ. De exemplu, subvențiile oferite de UE trebuie să ajungă în economie, administrațiile trebuie să devină mai profesioniste și mai digitalizate și, astfel, nivelul de trai al populației să crească semnificativ”, se mai arată în comunicatul AHK România, referitor la criza politică începută de premierul Florin Cîțu.

AHK România a fost inființată în anul 2002 și are, până în prezent, aproximativ 550 de firme membre. Mai mult, aceasta intermediază și susține intrarea pe piață a firmelor germane, însă și invers.

Citește și: Nunțile și botezurile, pe bază de certificat de vaccinare