Simona Halep își păstrează numele și după căsătorie

Este greu să renunți la numele de care te leagă întreaga carieră sportivă

Pentru Simona Halep ziua de 15 septembrie va avea o nouă însemnătate, nu doar „prima zi de școală”, ci prima zi de „femeie la casa ei”. Simona Halep și Toni Iuruc se vor căsători civil pe 15 septembrie, după ce în luna iulie a avut loc petrecerea de logodnă, o tradiție machedonească. Însă nu tot ce se va întâmpla mâine va mulțumi comunitatea, căci Simona a decis să nu își schimbe numele, devenit un brand sportiv, dar și de afaceri, ci să și-l alipească și pe cel al lui Toni, relatează TelekomSport.

Evenimentul, care a fost divulgat în urmă cu ceve vreme de Ilie Năstase, va avea loc într-un club select din Mamaia, acela fiind de altfel și locul în care Simona și Toni s-au cunoscut. La petrecere sunt așteptați aproximativ 300 de invitați, iar nunta propriu zisă este programată pentru anul viitor.

Simona își lasă vacanța în așteptare

După căsătorie, Simona nu va intra în vacanță, având pe agenda sa sportivă încă trei turnee importante: Indian Wells (6-17 octombrie), Moscova (18-24 octombrie) și Cluj (25-31 octombrie). La cel mai recent turneu la care a participat, US Open, Simona Halep s-a oprit în optimile de finală, fiind învinsă de Elina Svitolina.

„Cariera mea din tenis va fi asociată cu acest nume de familie”

Decizia de a-și păstra numele și după căsătorie nu ar trebui să mire pe nimeni. De altfel Simona Halep nu este singura jucătoare de tenis care își continuă cariera sportivă „sub numele ei”. Cea mai recentă astfel de situație este a Elinei Svitolina, ce s-a căsătorit de curând cu Gael Monfils, dar care a precizat că va avea numele său atâta vreme cât va fi în activitatea sportivă, chiar dacă pe site-urile de specialitate deja era „rebranduită”. „Nu știu de ce mi-au schimbat numele. Aparent, au văzut că mi l-am schimbat eu pe rețelele sociale. Eu voi juca mereu sub numele de Svitolina. Doar după ce îmi voi încheia cariera îmi voi schimba numele de familie pentru viața personală. Am obținut numeroase performanțe sub acest nume, Svitolina, iar tata ar fi foarte supărat dacă mi-aș schimba numele și aș juca cu al lui Gael (n.r – râde). Sunt mândră că sunt Svitolina și cariera mea din tenis va fi asociată cu acest nume de familie”, a declarat doamna Monfils.

Citește și: Simona Halep a trecut într-o altă „ligă”