Sute de monede de aur celtice, care valorează milioane de euro, furate dintr-un muzeu german

Cele 483 de monede au fost descoperite înMonedele sunt considerate cel mai mare tezaur de aur celtic descoperit în secolul XX.

O colecție de 450 de monede celtice din aur, cu valoare de mai multe milioane de euro, a fost furată dîntr-un muzeu din oraşul Manching, situat în regiunea germană Bavaria Superioară. Persoane necunoscute au intrat în Muzeul Celţilor şi Romanilor, luni noaptea şi au furat obiectele din aur,  după ce au spart o vitrină, a declarat poliţia bavareză. Angajaţii muzeului din Manching au descoperit dimineaţa că „vitrina a fost spartă” , constatând dispariţia obiectelor, a comunicat poliţia locală. Hoții au mai luat 21 de bijuterii și alte obiecte de valoare într-un raid nocturn la muzeul Green Vault din Palatul Regal din Dresda, în noiembrie 2019, potrivit ziare.com. Cele 483 de monede au fost descoperite în 1999 în timpul săpăturilor unei aşezări antice din Manchning şi sunt considerate cel mai mare tezaur de aur celtic descoperit în secolul XX.

„Au deconectat întreaga localitate Manching. Muzeul este de fapt o locație de înaltă securitate. Dar toate conexiunile cu poliția au fost întrerupte, a declarat primarul Herbert Nerb.

Colecția de monede de aur a fost un punct de atracție al muzeului din Manching. Descoperite în 1999, monedele datează din secolul al III-lea î.Hr., având o valoare de „câteva milioane de euro”, potrivit poliției. „Pierderea tezaurului celtic este un dezastru. Ca o mărturie a istoriei noastre, monedele de aur sunt de neînlocuit”, a declarat ministrul bavarez al științei și artelor, Markus Blume.  Poliţia face apel la martori care ar fi putut vedea persoane suspecte în apropierea muzeului sau care au alte informaţii care ar putea duce la recuperarea comorii.

Furtul monedelor este cel mai recent dintr-o serie de furturi din muzeurile din Germania. Într-un alt jaf , „marea frunză de arțar”, considerată a două cea mai mare monedă de aur din lume, a fost furată din cunoscutul muzeu Bode din Berlin în 2017. Hoții au luat 21 de bijuterii și alte obiecte de valoare într-un raid nocturn la muzeul Green Vault din Palatul Regal din Dresda, în noiembrie 2019.

Persoanele cazate la un hotel din Vâlcea, intoxicate cu o substanță necunoscută