Persoanele cazate la un hotel din Vâlcea, intoxicate cu o substanță necunoscută

Trei persoane aveau simptome mai grave, respectiv tuse, ameţeli, iritaţii oculare şi respiratorii

Autoritățile au intervenit de urgență la un hotel din Râmnicu Vâlcea în cursul nopții de marți, după ce au fost anunțate că în unitatea de cazare se simte un miros înțepător, mai multe persoane cazate manifestând simptome grave. În urmă cu o zi, marți, în hotel a fost efectuată o dezinsecție. Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 02:00. 

Potrivit ISU Vâlcea, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) a fost anunțat, prin SNUAU 112, de existența a 17 persoane posibil intoxicate cu o substanţă necunoscută într-un hotel din Râmnicu Vâlcea.

În urma sesizării, au intervenit, de urgență, o autospecială pentru transport victime multiple, o autospecială cu apă și spumă, un SMURD, o autospecială CBRN cu 11 subofițeri de la G.I. Rm Vâlcea, un echipaj IPJ cu 2 lucrători, un EMUM și o EMUA de la SAJ.

Potrivit ISU Vâlcea, au fost prealertate și alte 3 echipaje SMURD (Govora, Drăgăşani, Brezoi). Din cele 21 de persoane afate în hotel, 17 se aflau în locație , 4 nefiind prezente în momentul venirii echipajelor de intervenție. Trei persoane prezentau simptome mai grave, respectiv tușe, ameţeli, iritaţii oculare şi respiratorii.

 ISU a transmis că au fost evaluate medical 5 persoane, două fiind transportate la UPU Vâlcea. Este vorba despre un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 46 de ani.

 În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN, s-a identificat în camera centralei o concentraţie de 16 ppm a unei substanțe iritante, aceasta provenind probabil din componența insecticidului aplicat de un operator economic în cursul zilei de marți în incinta hotelului. Deși în urma discuțiilor cu autoritățile municipale s-a avansat soluția relocării persoanelor cazate în alt resort, după ventilarea încăperilor și obținerea valorilor nule la măsuratorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au dorit să rămână în hotel. Cele două persoane transportate la UPU Vâlcea sunt stabile, conștiente, cu efectele simptomelor inițiale mult diminuate, a comunicat ISU Vâlcea.

Parlamentul a organizat o dezbatere pe tema legalizării canabisului medicinal