Președintele Iohannis a convocat CSAT, prima dată în acest an

Pe ordinea de zi, proiectul de buget pentru anul 2021 pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale

Președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru astăzi, de la ora 13.00, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi este inclusă tematica referitoare la propunerile de buget pe anul 2021 pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale.

„Vineri, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele României, Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la propunerile de buget pe anul 2021 pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale”, anunță Administrația Prezidențială.

În cadrul ședinței CSAT sunt avizate proiectele de buget ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază, transmite Administrația Prezidențială. Avizul CSAT este dat în baza obligaţiilor prevăzute în lege ca, înainte de votul din plenul reunit al Parlamentului României pentru bugetul de stat, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării să aprobe bugetele instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Citește și: PSD avertizează că bugetul ajunge doar pentru nouă luni

Doar SPP-ul primește mai mulți bani de la buget

Potrivit proiectului de Lege a Bugetului pe 2021, Serviciul de Protecție și Pază (SPP) are un buget propus de peste 401 mii de lei, mai mare cu 50,71% decât în 2020. Serviciul de Informații Externe (SIE) are un buget propus de 390,7 milioane lei, cu 0,03% mai puțin față de anul precedent. Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) primește 622,1 milioane lei, cu 9,8% mai puțin decât în 2020. Iar Serviciul Român de Informații (SRI) ar primi 2,7 miliarde lei, cu 0,46% mai puțin față de anul trecut.

Ultima ședință a CSAT a avut loc pe 3 decembrie, pe ordinea de zi a ședinței aflându-se Strategia de vaccinare anti-Covid19 în România.

Citește și: Strategia de vaccinare anti-Covid 19, aprobată și de CSAT