Cazul Suceava, despre decrete dar mai ales despre secrete

Din păcate, atunci când ne referim zilele astea la Suceava, ne referim automat și la cazul zecilor de medici îmbolnăviți de Coronavirus.

Pe lângă toate astea, cazul Suceava a scos la iveală și altceva. Într-o circulară trimisă tuturor secțiilor spitalului de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou”, angajații sunt amenințați să nu dea absolut niciun detaliu legat de situația infectărilor și a pacienților în general. Această măsură a fost luată întrucât atât presa locală cât și cea națională a puricat cazul lui Gheorghe Flutur, pacient internat în regim de lux la acest spital, cu toate că în acte el figura ca fiind pacient al spitalului de Boli Infecțioase din oraș.

De altfel, se pare că Gheorghe Flutur e om destul de important prin Suceava. Salon de lux, privilegii la testare, fiind trecut pe lista de cadre medicale cu toate că pregătirea lui se învârte în alte domenii, și câte și mai câte!

„Prin prezenta se reamintește întregului personal obligația păstrării secretului de serviciu referitor la informațiile legate de activitatea curentă inclusiv datele cu caracter personal ale pacienților internați, rezultate sau analize de laborator, situația internărilor în Spitalul Județean Suceava, etc. Salariatii care nu respectă aceste cerințe se expun sancțiunilor legale în vigoare”, se arată în respectiva declarație.

Citește și: Victor Costache își explică demisia

Documentul de tip circulară

sursa Facebook Victor Ilie

#News