Florin Cîțu: „Decizia este la premier, în Guvern”

În ciuda tuturor discuțiilor apărute în spațiul public, a „vocilor” pe care vorbesc cei din Coaliție, românii trebuie să fie atenți la premier

Premierul Florin Cîțu, prezent în studiourile Digi 24, a explicat cui îi era adresată declarația „există un singur premier”, făcută miercuri, dar care a stârnit o oarecare ridicare din sprânceană. „Era o declarație… nu m-a supărat nimeni. Le-am spus-o cetățenilor obișnuiți. Știu că există multe mesaje în spațiul public și decizia este într-un singur loc. Decizia este la premier, în Guvern”, a precizat Cîțu.

Cât privesc declarațiile liderilor coaliției, care în unele momente nu vorbesc pe o singură „voce”, premierul a spus că nu are nicio problemă, deși ar prefera ca aceștia să discute în coaliție.

Aș prefera să vină să discutăm în coaliție, dar dacă preferă să discutăm în public, discutăm public. Nu am o problemă. Asta arată că suntem liberali, suntem vocali, vrem să facem lucruri. Avem opinii – și putem să avem opinii – dar aș vrea ca cetățenii să urmărească mesajele mele, pentru că decizia este la premier, în ceea ce privește ce se întâmplă în Guvern. Vom avea și decizii pe care le luăm în coaliție, pe care liderii coaliției vin și le prezintă, dar în ceea ce privește Guvernul, deciziile le ia premierul.

Premierul Florin Cîțu

„Bineînțeles că dezbatem, discutăm. Am înțeles, unele dezbateri le avem în spațiul public, altele le avem în coaliție. Dar până la urmă decizia e a premierului, pentru că premierul este cel care răspunde de aceste decizii”, a continuat el.

Nu sunt contre în PNL

Premierul Cîțu a negat existența unor nemulțumiri în PNL, doar pentru faptul că ar fi mai multe poluri de putere în partid.

„În PNL există un președinte al partidului, am participat la toate ședințele BEX, BPN, nu există nicio problemă, este o comunicare și publică, și în interiorul partidului. Eu nu am văzut această problemă”, a spus el.

 Cât privește candidatura sa pentru o funcție în partid, acesta a precizat că pentru moment atenția îi este concentrată pe buget. „În acest moment mă concentrez pe buget…Orice alte discuții se poartă la timpul lor…Sunt vicepreședinte al Partidului Național Liberal, am o experiență pe care am acumulat-o în acești ani, și sunt sigur că voi candida în congresul PNL pentru o funcție. Cred că pot să contribui la vârf în Partidul Național Liberal cu experiența pe care am acumulat-o în această perioadă”, a spus Cîțu. Acesta a evitat să spună dacă vizează șefia partidului.

Citește și: Cîțu: „A fost aprobat un proiect de lege privind desființarea SIIJ”