Cîțu: „A fost aprobat un proiect de lege privind desființarea SIIJ”

Declarațiile premierului despre legea salarizării, reducerea bugetului destinat bisericilor și desființarea SIIJ

În urma ședinței de Guvern, premierul Florin Cîțu a dat o serie de declarații presei, cu privire la cele mai discutate teme ale perioadei în curs. Una dintre „problemele” actuale este legea salarizării, despre care premierul a declarat că „a fost adoptată în Parlament. Sunt 110 miliarde de lei cheltuieli de personal, iar 27 o reprezintă sporurile. S-au dublat în perioada 2016-2020. Eu îi întreb pe români dacă performanța bugetarilor s-a dublat, a crescut în raport cu veniturile.”, a declarat Cîțu, astăzi, la Palatul Victoria.

De asemenea, înaintea ședinței, premierul mai spunea că România are nevoie de o reformă din temelii.

SIIJ, desființare pe repede înainte. Guvernul a dat undă verde

„A fost aprobat un proiect de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Este o promisiune a coaliţiei de guvernare, dar este şi o recomandare şi pentru respectarea MCV”, a mai spus Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Citește și: Ciolacu, supărat din cauza banilor tăiați de la BOR

Premierul Florin Cîțu: „Este un buget care se axează pe investiții”

Și pentru că tot s-a făcut vâlvă în jurul reducerii bugetului alocat pentru biserici, Cîțu a declarat că anul trecut, BOR a avut parte de o alocare istorică, subliniind faptul că reducerea istorică nu are nicio conotație. Ba mai mult decât atât, a declarat premierul, înaintea luării deciziei, acesta ar fi discutat cu reprezentanții cultelor, iar aceștia nu ar fi avut obiecții: „nu am avut o critică din partea acestui sector, nu am avut probleme.”, a mai spus Florin Cîțu.

Explicație vine în contextul în care liderul PSD, Marcel Ciolacu a contestat vehement măsura, în cursul zilei de astăzi. În paralel, copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că o măsură suplimentară potrivită ar fi cea a impozitării activității bisericilor.

Citește și: Cioloș vrea ca bisericile să fie impozitate