Cioloș vrea ca bisericile să fie impozitate

„Orice activitate care realizează profit ar trebui impozitată”, a spus copreședintele USR PLUS

Invitat la o emisiune tv, copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a sugerat că poate nu ar fi chiar atat de rău ca bisericile să înceapă să fie impozitate, de acum încolo, fiind de părere că orice activitate care beneficiază de profit, ar trebui să plătească taxe și impozite ca oricare alta.

„Activitățile economice (nr: Dacian Cioloș a vorbit despre profitul economic al bisericilor) care aduc profit ar trebui să intre în același regim ca la alte activități. La restul nu știu pentru că sunt și alte aspecte și detalii sau activități.”, a spus Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș vrea să știe unde se duc banii bisericii

„Orice activitate care realizează profit ar trebui impozitată. Sigur, sunt și organizații care își duc banii spre chestiuni sociale. Apoi, dincolo de asta, există și la Biserică: trebuie văzut unde se duc banii”, a mai spus Dacian Cioloș, copreședintele USR-PLUS, la Dig24.

Problema scoasă în evidență de Dacian Cioloș este una cât se poate de reală și incorectă față de toți ceilalți plătitori de taxe. Cel mai bun exemplu în acest sens este refuzul de eliberare a unei chitanțe atunci când orice enoriaș se prezintă la biserică pentru o nuntă, un botez sau o inmormântare, sumele cerute de biserică fiind pe „ochi frumoși” și pe cât își dorește enoriașul să scoată din buzunar. O astfel de propunere (ajunsă la vot, desigur) ar reglementa situația haotică din lăcașurile românești de cult.

Reamintim că Guvernul condus de Florin Cîțu a luat deja o primă decizie, micșorând bugetul BOR cu 89%, ceea ce a stârnit un val de aplauze, însă și de critici în mediul online. Primul care a aruncat cu piatra a fost liderul social democraților, Marcel Ciolacu, sugerând că astfel se crează o mare nedreptate față de BOR.

Citește și: Nicușor Dan, încrezător în potențialul domeniului IT