Biden vrea independență comercială pentru SUA

Președintele Biden are intenția să ceară Administraţiei de la Washington să analizeze „rezistenţa şi capacităţile reţelelor de aprovizionare americane”

Proaspătul preşedintele american, Joe Biden, urmează să ceară evaluarea principalelor reţele de aprovizionare cu materii prime, pentru reducerea dependenţei Statelor Unite de resursele din străinătate, potrivit unui document dat publicului de CNBC.

Pe larg, președintele Biden are intenția să ceară Administraţiei de la Washington să analizeze „rezistenţa şi capacităţile reţelelor de aprovizionare americane şi a bazei industriei de apărare de susţinere a securităţii naţionale şi a pregătirii pentru situaţii de urgenţă”, se arată în proiect de ordonanţă prezidenţială, menționat anterior.

Joe Biden vrea să depisteze vulnerabilitățile

Textul proiectului de ordonanță prezidențială ar putea să sufere o serie de modificări, însă. Varianta finală, cea oficială, încă așteptând să fie promulgată, în acest moment vorbind despre o informație obținută pe surse.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii vrea, de asemenea, depistarea vulnerabilităţilor reţelelor de aprovizionare cu materii prime, mai ales dacă asta implică „naţiuni ce sunt ori probabil pot deveni inamicale ori instabile”.

Cu toate că nu se menționează nicăieri de China, voci susțin că, în realitate, documentul ar viza și această țară, mai exact va delimita economia Statelor Unite ale Americii şi industria militară americană de importurile de materii prime din China.

Pe de altă parte, tot președintele Joe Biden este cel care declarat că va renunța la celebrul zid al lui Donald Trump, la granița cu Mexic, fondurile intenționate spre construirea acestuia putând să fie folosite în scopuri utile.

Citește și: Joe Biden renunța la zidul lui Trump