Brașov redevine roșu pentru 14 zile

Timp de 14 zile, restaurantele, cafenele și sălile de teatru se vor închide în Brașov. Măsura intră în vigoare mâine

Municipiul Brașov revine la scenariul roșu pentru 14 zile. Măsura va intra în vigoare începând de mâine, 19 februarie, 2021, anunță Digi24. Măsura a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce incidența infectărilor cu virusul SARS CoV-2 a trecut de trei persoane infectate la mia de locuitori.

Municipiul Brașov, din nou fără restaurante și cafenele

În urma deciziei de revenire la scenariul roșu, în „capitala” turismului românesc se vor închide toate cafenelele, restaurantele, teatrele și sălile de joc. Excepție de la regulă fac acele restaurante și cafenele care se află în incinta hotelurilor și pensiunilor, în cazul tuturor celorlalte regulile rămânând în vigoare. În plus, vor fi interzise evenimentele publice și private. Așa cum era de așteptat, circulația pe timpul nopții, după ora 23:00, rămâne interzisă, la fel ca în restul țării, de altfel.

Măsura ar putea fi extinsă după aceste 14 zile, dacă nu se va observa o scădere a numărului de infectări.

Decizia va afecta, în mod sigur, din nou turismul din Brașov, municipiul grav avariat de efectele adverse ale pandemiei, corelate cu restricțiile în vigoare. Altădată un oraș plin „ochi” de turiști, acum, din nou, mai pustiu ca oricând.

Citește și: Petrecere de Ziua Îndrăgostiților în Brașov: 201 persoane amendate