Ziua Îndrăgostiților a venit cu cadouri inedite pentru 201 persoane din Brașov. Mai exact, cu amenzi din partea Poliției.

Polițiștii au ”deranjat” petrecerea privată și au împărțit amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție pe timp de pandemie, precum și pe cele privind diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr. 55/2020.

La data de 14 februarie 2021, în intervalul orar 00.30 – 05.00, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost organizată și desfășurată o acțiune, cu efective mărite la care au participat 53 de polițiști, scopul vizat fiind verificarea respectării normelor legale impuse în perioada stării de alertă pe raza municipiului Brașov.

Alcoolice și nealcoolice, plătite cu 10.000 de lei

Pe lângă organizarea petrecerii de Ziua Îndrăgostiților, ilegală pe timp de pandemie, polițiștii au descoperit și că toate activitățile comerciale derulate se desfășurau în afara cadrului legal, sens în care a fost confiscată suma de 7.800 lei și s-a procedat la ridicarea mai multor bunuri, constând în băuturi alcoolice și nealcoolice, în valoarea de aproximativ 10.000 lei.

Cu alte cuvinte, petrecere ilegală, cu băutură vândută ilegal, într-un cadru ilegal.

Participanții au fost legitimați, sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 și petrecerea a fost, evident, întreruptă.

Există mai multe precedente ale petrecăreților

Nu e nici prima petrecere de gen și, cu siguranță, nu va fi nici ultima. În ciuda avertismentelor recurente din partea autorităților, dorința de petrecere se pare că întrece frica de amenzi. Iar polițiștii se întrec în a da amenzi, poate-poate conving lumea să respecte legea. De bun simț pentru unii, imposibil, totuși, pentru restul.

Pentru cine încă respectă noțiunea de lege și pentru cine preferă să păstreze bugetul intact: polițiștii reamintesc faptul că organizarea evenimentelor private, precum și participarea la astfel de evenimente, este interzisă în contextul stării de alertă.

Citește și: Botez, majorat, logodnă sau parastas: România se distrează și în pandemie