Jocuri de noroc, majorat, parastas, botez sau o simplă adunare fără un motiv aparent: România se distrează. Prea puțin contează geografia sau pandemia, ora sau locația.

Românul nu are nevoie de ocazie pentru a ridica volumul boxelor sau pentru a mai desface o sticlă de ceva bun.

Brăila: botez de neuitat, dar amendat

Topul petrecerilor din România este deschis în data de 15 ianuarie de un botez care a avut loc în județul Brăila, botez cu nici mai mult nici mai puțin de 25 de invitați. Deși evenimentele de acest gen sunt încă interzise, românul nu poate concepe încreștinarea fără restaurant. Regula unui botez este dictată de numărul de invitați și, pentru că poliția vede și veghează chiar și dincolo de somnul pruncului, petrecăreții au fost amendați cu care 2.500 lei fiecare. O sumă de neuitat, pentru un botez de neuitat.

Nu foarte departe de Brăila, Constanța se distrează: tot cu public, tot în acest weekend și tot la restaurant. Deși municipiul a ieșit recent din carantină, constanțenii cu memorie de scurtă durată au uitat că masurile pentru prevenirea raspandirii COVID-19 sunt încă în vigoare. În data de 16 ianuarie, polițiștii au fost nevoiți să intervină pentru a calma spiritele, amendându-l pe organizatorul evenimentului privat cu suma de 2.000 de lei.

Cluj: petrecăreții de la ora 22

Nici Clujul nu mai este ce a fost. Spiritul ardelean, cândva renumit pentru calm și liniște, a demonstrat în data de 16 ianuarie că poate fi spiritul petrecerii. Polițiștii clujeni au intervenit la o petrecere organizată într-un apartament din Gheorgheni, cartier recunoscut, de altfel, ca o zonă calmă, cu oameni care preferă somnul după ora 22. Nu se doarme în fiecare apartament din Gheorgheni, polițiștii identificând într-un apartament un frumos număr de 27 de persoane, printre care și un tânăr de 18 ani, din municipiul Cluj-Napoca, organizator al evenimentului privat.

Fără discriminare, clujenii nu a scăpat de nota de plată, cei 27 de petrecăreți fiind sancționați cu amenzi în valoare totală de 19.500 de lei.

Indiferent de pandemie, apocalipsă sau prevederi legale, nu există nuntă fără lăutari: Tecuciul continua topul distracțiilor din acest weekend cu o nuntă nu tocmai mută. Polițiștii gălățeni au numărat amenzi în conformitate cu numărul participanților, adică 140. Nici nuntașii tecuceni nu au respectat regulile impuse de pandemie, distracția având loc într-un restaurant.

De ce nu? Priveghi cu lăutari, în Tecuci

Fără legătură geografică, dar păstrând lăutarii, de la nuntă ajungem direct la priveghi: polițiștii din Ialomița au amendat participanții la un priveghi, după ce aceștia au chemat lăutarii și au făcut mai multe live-uri pe Facebook. Cei 26 de participanți la evenimentul cumva tragic au decis să-și facă publică atât durerea, cât și veselia, prin filmulețe postate pe Facebook. Singurul care a scăpat de amendă a fost defunctul, iar sancțiunile s-au ridicat la suma de 15.000 de lei.

Weekendul vesel continuă, iar Bucureștiul nu se lasă mai prejos și adaugă și un boost de energie ilegală: un bărbat drogat a fost oprit sâmbătă seară de polițiștii de la Rutieră. Tânărul se afla la volan,  conducea pe străzile din cartierul Ferentari și nu conducea singur, ci alături de un pachet cu droguri.

Când credeam că toate motivele pentru petrecere au fost epuizate, județul Dâmbovița ne demonstrează contrariul: o petrecere de majorat a început cu o ploaie de baloane, dar s-a încheiat cu o ploaie de amenzi. Locația secretă a fost un han din localitate, han care a adăpostit 40 de invitați.

Constanțenii se distrează cel mai bine

Constanța nu se lasă și bifează încă două poziții în topul distracției: o petrecere de logodnă care se desfășura în locuinţa unui bărbat în vârstă de 30 de ani a fost întreruptă de polițiști. Amenda a cam afectat viitorul dar pentru viitoarea nuntă: 3.000 de lei. Și pentru că județul Constanța se vrea fruntaș în veselii și consumul de licori bahice, polițiștii au fost nevoiți să intervină și într-un restaurant unde au găsit mai multe persoane în timp ce consumau băuturi alcoolice și jucau jocuri de societate. Amenda s-a ridicat la suma de 5.000 de lei.

Concluzia: românul petrece și nu petrece niciodată singur, iar nota de plată nu vine întotdeuna de la chelner, ci și de la polițiști.

Citește și: Preot acuzat că a respectat legea: nu a însoțit decedatul pe drumul către cimitir

Foto

#News