William Shatner, cunoscut pentru rolul căpitanului Kirk din Star Trek, va călători, în sfârșit, în spațiu

William Shatner (90 ani) va doborî, astfel, recordul lui Wally Funk, devenind cel mai în vârstă om care a călătorit vreodată în spațiu

William Shatner a interpretat rolul căpitanului James T. Kirk în primul serial Star Trek al tuturor timpurilor, care a rulat între anii 1966-1969, însă și în cele patru filme care au urmat serialului.

În vârstă acum de 90 ani, actorul urmează să facă prima sa excursie reală în spațiu, luna aceasta, la bordul unei navete Blue Origin, companie deținută de Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

„Acum pot să o zic pe șleau. Da, e adevărat. Voi fi astronaut”, a comentat William Shatner pe contul lui de Twitter.

Știrea inițială a apărut pe TMZ în septembrie, totul ca ulterior să fie confirmată de Blue Origin, tot pe Twitter.

Zborul în spațiu este programat pentru data de 12 octombrie, iar actorul William Shatner va fi acompaniat de Chris Boshuizen, cofondator Planet Labs, însă și de Glen de Vries, cofondator la Medidata. Echipajul va fi întregit de Audrey Powers, vicepreședinte la Blue Origin.

Primul zbor în spațiu al companiei Blue Origin a avut loc în data de 12 iulie 2021, la bordul navetei aflându-se fondatorul companiei, Jeff Bezos, fratele acestuia, însă și Wally Funk, în vârstă de 82 ani, fost pilot care și-a îndeplinit, astfel, visul de-o viață, de a fi astronaut. În trecut, programele destinate astronauților nu acceptau femei, astfel că aceasta a trebuit să aștepte până la vârsta de 82 ani. Funk deține, în acest moment, un record: cel mai în vârstă om care a călătorit vreodată în spațiu.

Acest record urmează să fie „bătut” de Shatner (90 ani).

Citește și: România lucrului distrus