Pfizer cere aprobare de la FDA pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Ne putem aștepta ca în curând să înceapă campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani și în România

Vaccin Pfizer BioNTech (Digi24)

Pfizer a anunțat că a cerut aprobarea de FDA pentru a începe procesul de vaccinare pentru copiii cu vârste cuprinde între 5 și 11 ani. Ne referim, în acest caz, la un dosar depus de laboratorul american Pfizer către Agenția Americană a Medicamentului (FDA), pentru a primi undă verde în vederea administrării vaccinului produs în colaborare cu compania germană BioNTech, copiilor.

Pfizer, pe rețelele de socializare: „Această depunere este un pas important în lupta noatră continuă împotriva Covid-19”

Pfizer a declarat că intenția depunerii acestui dosar are la bază protejarea copiilor de vârste mici. De altfel, s-a dovedit că noua tulpină, denumită Delta, atacă sistemul inclusiv sistemul imunitar al celor mici, în acceași măsură în care atacă sistemul imunitar al adulților, de altfel. La noi în țară au fost înregistrate internări la ATI ale minorilor, însă și un deces, din nefericire.

Mai mult, compania susține că, la începutul lunii septembrie ar fi depus la FDA inclusiv rezultatul unor teste clinice din care rezultă că vaccinul produs de Pfizer BioNTech nu prezintă pericole sau efecte adverse atunci când este administrat copiilor.

Așadar, ne putem aștepta ca în curând să înceapă campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani și în România.

Citește și: Denise Rifai îl susține necondiționat pe Florin Cîțu