Simona Halep, o sută de victorii de Grand Slam

Și-a luat revanșa și a ajuns la al cincilea sfert de finală la Australian Open

Simona Halep, locul 2 WTA, a câștigat un meci foarte greu, atât prin prisma mizei, cât mai ales prin cel al revanșei de la „optimile” pierdute la Paris, în fața polonezei Iga Swaitek. Halep a reușit să revină după ce a pierdut primul set, în optimile de finală de la Australian Open, scor 3-6, 6-1, 6-4.

Pentru Simona Halep aceasta a fost victoria cu numărul 100 în turneele de Grand Slam, a 15-a calificare în sferturile de finală ale unui Grand Slam, la șapte ani de la prima sa prezență pe tabloul principal, reușită tot la Australian Open.

„Într-adevăr, a fost un meci foarte greu, știam că ea va lovi tare. Am zis că trebuie să schimb ceva după primul set, am făcut un pas în spate, am pus mai mult spin pe minge, și am vrut să o țin în mișcare. Loveam prea tare și prea plat în primul set, cred că după ce am pus-o în mișcare, ea și-a pierdut un pic ritmul și a început să facă greșeli. Condițiile sunt foarte rapide; când joc cu big hitters, e și mai greu, mingea se duce foarte repede, dar am început să mă acomodez. Pe Serena nu poți să o bați decât dacă joci la nivelul tău cel mai bun”, a spus Simona, la interviul de pe teren cu Jim Courier.

Două victorii în fața Serenei. Cea mai importantă, pe iarba de la Londra

În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe „veterana” Serena Williams, în fața căreia are doar două victorii, cea mai recentă fiind finala de la Wimbledon, din 2019. Celălalt succes al româncei a fost în grupe, la Turneul Campioanelor, în 2014. Cele două s-au confruntat de 11 ori. La AO, Serena Williams a învins-o pe Aryna Sabalenka, scor 6-4, 2-6, 6-4.

Pentru Williams, revenită în circuit după naștere, fiecare turneu de Grand Slam este important. Aceasta încearcă să atingă recordul de 24 de trofee GS, deținut de australianca Margaret Court. În patru rânduri, Serena a fost la numai un meci distanță de acest țel. În toate cele patru finale jucate după revenire, americanca nu a câștigat vreun set.

În celălalt meci din „sferturile”, de pe jumătatea de tablou a Simonei, se confruntă Naomi Osaka cu Su-Wei Hsieh. Pe jumătatea superioară a tabloului, în această noapte se dispută meciurile din „optimi”. Astfel, Jessica Pegula – Elina Svitolina, Donna Vekic – Jeniffer Brady, Elise Mertens – Karolina Moukova și Ashleigh Barty – Shelby Rogers.  

Citește și: ANAD anunță sportivii că tratamentul cu Ivermectină este interzis