Sursa foto: Facebook
Cristina Țopescu

Raportul în cazul morții Cristinei Țopescu a fost finalizat. În luna ianuarie 2020, în momentul în care Cristina Țopescu a fost descoperită fără suflare, se împlineau trei săptămâni de la clipa în care apropiații au văzut-o ultima oară în viață.

În data de 13 ianuarie 2020, vecinii săi declarau că nu a mai fost văzută de câteva zile, autoritățile fiind sesizate chiar de o vecină a acesteia.

La acel moment, cauzele decesului Cristinei Țopescu nu erau încă descoperite.

În urma analizei efectuate de medicii legiști, Cristina Țopescu ar fi decedat în jurul zilei de 28 decembrie 2019.

Rezultatul analizelor de laborator

Conform EVZ, singurele rezultate care mai erau de aşteptate în cazul cercetărilor medicalo-legale erau cele de laborator, adică analizele toxicologice şi testele de anatomie patologică.

Jurnalista a fost găsită moartă în propria casă în seara zilei de 12 ianuarie 2020 după ce timp de aproximativ trei săptămâni nu a fost văzută de vecini.

De asemenea, medicii legiști descopereau faptul că prezentatoarea TV ar fi avut probleme cu inima.

Sursele medico-legale au dezvăluit pentru Evz.ro faptul că analizele toxicologice au ieşit negative, adică în sânge, în stomac şi în ţesuturi nu au fost evidenţiate urme de alcool, de drog sau de substanţe nocive dăunătoare corpului uman.

O uzură prematură a organismului

Examenul anatomopatologic efectuat microscopic după parcurgerea unor etape pregătitoare ale ţesuturilor prelevate (parafinare, cernire…), a stabilit cauza morţii. Este vorba de un infarct miocardic acut produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane şi a unei cardiopatii ischemice. Muşchii striaţi ai cordului fuseseră invadaţi cu grăsime. E vorba de o uzură prematură a organismului, mai ales a vaselor de sânge, din cauza alimentaţiei şi a sedentarismului”, se precizează în raportul medico-legal.

Mariana Rodica Cristina Țopescu a fost o jurnalistă și prezentatoare de televiziune din România, fiica comentatorului sportiv Cristian Țopescu.

Citește și: Tragedia de la Suceava schimbă regulile botezului