Renate Weber / Foto: Facebook

Avocatul Poporului consideră excesivă condiționarea întoarcerii la locul de muncă a salariatului de prezentarea unui test negativ SARS-Cov-2.

Potrivit unui comunicat de presă, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, prin Biroul Teritorial din Brașov, și a solicitat Ministerului Muncii și Protecției Sociale să intervină la nivel național, prin Inspecția Muncii. Acesta vrea informarea angajatorilor cu privire la faptul că o astfel de condiționare a salariatului este „o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, de natură să atragă sancțiunile legale în materie”. a transmis Avocatul Poporului.

„În opinia Avocatului Poporului, condiționarea salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea și prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, atât persoanelor care se întorc la locul de muncă după perioada de carantină, cât și persoanelor care au fost la un moment dat pozitive, însă, după ce au parcurs procedurile și traseul reglementat de lege, sunt considerate vindecate”, se mai arată în comunicat.

De la începutul epidemiei, în România au fost declarați vindecați 28.584 de pacienți , dintr-un total de 56.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Citește și: Am rămas singuri cu petițiile Declic: ”Avocatul Poporului ne-a lăsat baltă”

#News