Zi de sărbătoare naţională pe data de 8 mai în Marea Britanie, pentru încoronarea regelui Charles al III-lea

Încoronarea unui nou monarh este un moment unic pentru ţara noastră a declarat premierul Rishi Sunak

Guvernul din Marea Britanie a anunţat o zi de sărbătoare legală pentru marcarea încoronării regelui Charles al III-lea, în luna mai, la opt luni după decesul reginei Elisabeta a II-a, potrivit g4media.ro.

Ziua va fi luni, 8 mai, la două zile după ceremonia de la Westminster Abbey, a comunicat Downing Street.

Încoronarea unui nou monarh este un moment unic pentru ţara noastră a declarat premierul Rishi Sunak, potrivit ziare.com. Premierul speră că populaţia îi „va aduce un omagiu regelui Charles al III-lea prin participarea la evenimente la nivel local şi naţional în întreaga ţară”. O zi de sărbătoare legală a fost decretată şi la încoronarea Elisabetei a II-a, la 2 iunie 1953, precum şi pentru funeraliile acesteia, pe data de 19 septembrie. Palatul Buckingham a anunţat o ceremonie „care priveşte spre viitor, având în acelaşi timp rădăcini în lungă tradiţie şi fastul monarhiei”.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc pe 6 mai anul viitor, la Westminster Abbey din Londra, a anunțat Palatul Buckingham.

Slujba va fi mai modernă decât încoronările regale anterioare și va „privi spre viitor”, a precizat Palatul într-un comunicat. Ocazia va fi în continuare „înrădăcinată în tradițiile și fastul de lungă durată”.Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va conduce ceremonia, în cadrul căreia Charles va fi încoronat alături de soția sa, Camilla, regina consoartă. În timpul evenimentului, regele va fi „uns, binecuvântat și consacrat” de către arhiepiscopul de Canterbury, care a condus majoritatea încoronărilor regale începând cu anul 1066. „Ceremonia a păstrat o structură similară timp de peste o mie de ani, iar încoronarea de anul viitor este de așteptat să includă aceleași elemente de bază, recunoscând în același timp spiritul vremurilor noastre”, a comunicat Palatul Buckingham. Charles, în vârstă de 73 de ani, a devenit Rege al Marii Britanii luna trecută, în urma decesului mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

Atenție la ofertele de Black Friday