Cea mai lungă croazieră fluvială din lume începe vineri

Nava de lux MV Ganga Vilas va parcurge 3.200 de kilometri (1.988 de mile) de căi navigabile în India și Bangladesh

O navă de lux din India va porni  din orașul spiritual indian Varanasi în cea mai lungă croazieră care a avut loc vreodată în lume. MV Ganga Vilas urmează să parcurgă 3.200 de kilometri (1.988 de mile) de căi navigabile în India și Bangladesh într-o călătorie despre care liderul țării spune că va ajuta la deschiderea unei noi ere a turismului, potrivit digi24.ro.

Croaziera fluvială oferă o modalitate de a accesa mai multe destinații care nu au un aeroport sau acces la autostradă, iar acestea pot aduce venituri importante din turism. Biletele pentru cele două călătorii programate în 2024 s-au epuizat deja.

Prim-ministrul Indiei Narendra Modi a promovat croaziera drept una dintre prioritățile programului său guvernamental. Nava va călători de-a lungul Gangelui, cel mai sfânt râu al Indiei, și a altor căi navigabile prin cinci state din vestul Indiei, apoi în Bangladeshul vecin, vizitând parcuri naționale, situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și multe alte orașe mari de-a lungul drumului.„Aceasta va fi o croazieră fără precedent în întreaga lume. Va fi, de asemenea, o reflectare a industriei turismului de croazieră, în creștere din India”, a mai spus premierul Indiei.

MV Ganga Vilas are 18 apartamente și va avea la bord 36 de pasageri, în majoritate din Elveția și Franța, dar și din alte state, potrivit organizatorilor.

La bord vor fi și aproximativ 48 de membri ai echipajului. Biletele costă între 4,2 milioane și 4,5 milioane de rupii fiecare, ceea ce înseamnă 51.114 – 54.765 de dolari pentru fiecare pasager..Cele 51 de zile pe apă ale MV Ganga Vilas includ opriri în capitala Bangladeshului, Dhaka, pădurea de mangrove Sundarbans (care este împărțită de cele două țări) și Parcul Național Kaziranga din India, care găzduiește rinoceri cu un singur corn.

Reprezentanţii HoReCa din Brașov cer modificări la legea bacşişului