Deces într-un azil de bătrâni din Elveția

Vaccinarea anti-Covid cu ser de la Pfizer/BioNTech

Într-un azil de bătrâni din Lucerna (Elveția), printre primele din țară unde s-a început vaccinarea împotriva Covid 19, o persoană a decedat la ceva vreme după imunizare, potrivit nypost.

Rezidentul, o persoană de 91 de ani, cu multiple morbidități, printre care și demență, care a primit doza de vaccin de la Pfizer în ajunul Crăciunului, nu a avut reacții adverse după vaccinare. Însă în zilele următoare imunizării, a prezentat dureri abdominale, tensiune arterială scăzută și puls crescut, iar luni s-a produs decesul.

Autoritatea elvețiană pentru reglementarea medicamentelor Swissmedic a declarat, pe 30 decembrie, că nu a văzut nicio legătură între moartea persoanei vârstnice și vaccin. „Clarificările autorităților cantonale din domeniul sănătății și ale Swissmedic au stabilit că, ca urmare a istoricului bolii și a evoluției bolii, o legătură între deces și vaccinul Covid-19 era extrem de puțin probabilă”, a declarat autoritatea de reglementare într-o declarație, citat de channelnewsasia. Mai mult, Swissmedic a precizat că istoricul medical al persoanei va fi enumerat pe certificatul de deces drept „cauză naturală a decesului”.

Primele vaccinari din Elveția au avut loc în Lucerna, săptămâna trecută, iar vaccinul dezvoltat de Pfizer cu partenerul german BioNTech este administrat cu prioritate persoanelor vârstnice.

Elveția, care a aprobat pentru moment doar utilizarea vaccinului Pfizer/ BioNTech, a primit 107.000 de doze și anul viitor va primi câte 250.000 pe lună.

Citește și: Paradox: lui ÎPS Teodosie îi e frică de ceea ce nu cunoaște, de vaccin

#News