Un senator acuză: „Ești un vânzător, Cîțule”

Comisia de buget finanțe „iartă” două bănci de plata către stat a 170 de milioane de euro

Senatorul PSD, Daniel Zamfir face acuzații la adresa premierului Florin Cîțu, pe care îl consideră „vânzător” și „hoț”. Cunoscută războiala dintre cei doi, încă de pe vremea când Florin Cîțu era doar ministru de finanțe, Zamfir a răbufnit pe Facebook.

Azi, în Senat, majoritatea #dadreapta va vota încălcarea programului de guvernare, votat acum o săptămână, prin tăierea alocațiilor pentru copii. Tot azi, în Comisia de buget finanțe, aceeași majoritate exonerează BCR și Raiffeissen de plata către stat a 170 de milioane de euro!!!!

Obligația de plată revine în urma unei sentințe a ICCJ, pe care ministrul de finanțe Cîțu, timp de un an nu a pus-o în executare. Pe scurt, statul român nu recuperează cei 170 milioane euro de la bănci, dar taie alocațiile copiilor! Ești un vânzător, Cîțule! Și hoț, pe deasupra!

Daniel Zamfir, senator PSD

În luna octombrie, senatorul PSD a depus la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect de lege care prevede sancţionarea cu închisoarea între 6 luni şi 3 ani pentru miniştrii care refuză în mod repetat să se prezinte la audieri în comisiile de specialitate, comisiile de anchetă sau în Parlament, o lege pe care Cîțu a apreciat-o ca fiind cu dedicație pentru el.

În luna iunie, Daniel Zamfir, care este preşedintele Comisiei economice din Senat, a depus o plângere penală la adresa ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, în baza legii răspunderii ministeriale, ca urmare a refuzului ministrului de a se prezenta la audieri.

Citește și: Florin Cîțu a anunțat înghețarea salariilor

#News