Fructele și legumele se raționalizează în supermarketurile din Marea Britanie

Decizia a fost luată din cauza penuriei

Supermarketurile britanice se confruntă în prezent cu o lipsa a unor fructe și legume, ceea ce a obligat unele magazine să raționalizeze numărul de produse care pot fi cumpărate de un client, potrivit g4media.ro.

„Condițiile meteorologice dificile din sudul Europei și Africa de Nord au perturbat recolta unor fructe și legume, în special roșii și ardei”, a declarat Andrew Opie, un oficial al federației de retail.

Federația a confirmat că unele magazine din țară au introdus limite temporare privind cantitatea de produse pe care clienții o pot cumpăra pentru a asigura disponibilitatea pentru toată lumea. Perturbarea „este de așteptat să dureze câteva săptămâni”, a adăugat Andrew Opie. „Supermarketurile sunt capabile să gestioneze problemele legate de lanțul de aprovizionare și colaborează cu fermierii pentru a se asigura că clienții pot avea acces la o gamă largă de produse proaspete”.

„Ca și alte supermarketuri, ne confruntăm cu dificultăți de aprovizionare pentru unele produse cultivate în sudul Spaniei și în Africa de Nord”, a declarat un purtător de cuvânt al lanțului Asda.

„Am introdus o limită temporară de trei unități per produs pentru un număr foarte mic de fructe și legume”, a adăugat el. Măsura vizează loturi de roșii, ardei, castraveți, salată, salată, broccoli, conopidă și zmeură.

Fermierii britanici au avertizat în decembrie că Marea Britanie se îndreaptă spre o criză a aprovizionării cu alimente din cauza creșterii galopante a costurilor pentru industrie. 

Guvernul a anunțat marți, cu ocazia conferinței anuale a NFU (National Farmers’ Union), principalul sindicat agricol din țară, peste 168 de milioane de lire sterline de subvenții pentru fermierii britanici în acest an pentru „a stimula inovarea, a sprijini producția de alimente, a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea animalelor și a proteja mediul”. Subvențiile vor fi plătite în paralel cu introducerea „schemelor de gestionare ecologică a terenurilor”, care urmează să înlocuiască ajutoarele UE după Brexit, a precizat executivul într-un comunicat. 

Peste 200 de imobile din stațiunea Mamaia Nord–Năvodari, construite ilegal, acuză Inspecția în Construcții