Maia Sandu,  reacție după suspendarea licențelor celor 6 posturi TV din Republica Moldova: Păstrarea păcii și stabilității e prioritatea noastră

Comisia Situații Excepționale a dispus suspendarea licențelor, pentru perioada stării de urgență, a mai multor posturi de televiziune

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat dur după ședința Comisiei Situații Excepționale la care s-a decis suspendarea, pe perioada stării de urgență, a licenței de emisie pentru șase posturi de televiziune. Este vorba de Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova și TV6, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit mesajului transmis de Maia Sandu, decizia are la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privința acestor posturi, care arată lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din țară și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, venind să protejeze spațiul informațional național și să prevină dezinformarea. 

„Păstrarea păcii și stabilității în Moldova este prioritatea noastră, în contextul dificil în care ne aflăm, având război la hotar. Iar protejarea spațiului informațional național este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare, puse la cale de persoane supuse sancțiunilor internaționale. Nu putem admite ca, în această perioadă plină de provocări, securitatea statului și viața liniștită a cetățenilor să fie puse în pericol de fugari care doresc un singur lucru – să scape de justiție”, se arată în mesajul transmis de Maia Sandu. Postul de televiziune TV6,  care a rămas fără licență, face apel la comunitatea internațională, corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova să apreciereze corect  ceea ce  s-a întâmplat în conformitate cu standardele aplicate la nivel internațional în vederea stopării acestor grave derapaje fără precedent în istoria Republicii. Moldova.

Cel mai dur material de pe Pământ, obținut de cercetătorii din SUA