Doi morți și doi dispăruți în urma unui incident pe Lacul Maggiore din Italia

O ambarcațiune în care se aflau oamenii s-a scufundat în urma vântului puternic pe Lacul Maggiore

Cel puțin două persoane au murit și două sunt date dispărute după ce o ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat în urma vântului puternic pe Lacul Maggiore din nordul Italiei. În ambarcațiune erau 25 de pasageri, inclusiv turiști, care sărbătoreau o zi de naștere.
Serviciul de pompieri al Italiei a transmis că 19 persoane sunt în siguranță, iar căutările continuă pentru găsirea celor dați dispăruți, potrivit digi24.ro.

Incidentul a fost cauzat de vremea nefavorabilă. Barca avea o lungime de 16 metri și fusese închiriată de turiști.

Barca transporta 25 de persoane care sărbătoreau o zi de naștere când s-a răsturnat și s-a scufundat la scurt timp după aceea. Majoritatea pasagerilor au înotat spre mal sau au fost salvați de alte bărci, potrivit presei din Italia. Scafandrii și un elicopter ajută la căutări în zona de sud a lacului, în timp ce la fața locului au intervenit mai multe ambulanțe și un elicopter medical. Un videoclip distribuit de pompieri arată scaune și alte obiecte plutind în apele agitate. Lacul Maggiore este o destinație populară pentru turiști. În ultima zi, meteorologii au emis mai multe avertismente de furtună.

Șofer de TIR, cercetat pentru cantitatea record de motorină furată