Sursa foto: Digi24

După decizia lui Putin de a invada Ucraina, China a evitat să condamne acțiunile liderului de la Kremlin, în ciuda presiunii internaționale. De asemenea, în urmă cu câteva zile, oficialii chinezi au anunțat că legăturile cu Rusia sunt „puternice ca o stâncă.”

Relatarea războiului dintre Rusia și Ucraina în presa chineză arată clar o susținere indirectă a Moscovei. Mai exact, radiodifuzorul național a catalogat invazia rusească drept „o operațiune militară specială”, asemenea lui Putin.

Totodată, la întâlnirile oficiale internaționale, oficialii chinezi au încercat să își păstreze o poziție neutră cu privire la conflictul ruso-ucrainean, dar adevărata abordare a Chinei se poate observa în mass-media.

Statele Unite sunt vinovate pentru tot. Putin, apărătorul Rusiei

Cetățenii chinezi află de la presă că SUA finanțează un program de arme biologice în Ucraina, Putin fiind cel care încearcă să lupte și să salveze țara lui ce este sub asediu. 

În urma unor analize a peste 5.000 de postări pe rețelele de socializare, majoritatea erau în mod clar proruse, conținând informații unui oficiali rus preluate direct din presa de stat din Rusia. Este clar că ambele țări lucrează împreună pentru a dezinforma lumea despre ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina.

Cel mai bun exemplu de dezinformare vine din partea rușilor, care în urmă cu câteva zile au anunțat că președintele Ucrainei Volodimir Zelenski s-ar ascunde într-un oraș din România.

Agenția de presă care a transmis această dezinformare este controlată de Moscova, jurnaliștii anunțând că președintele Ucrainei este în Brașov, în siguranță, în timp ce camarazii săi mor în război. Totul ar fi pornit după ce trei avioane ucrainene au ajuns la Brașov.

Reamintim că războiul dintre Rusia și Ucraina durează de 15 zile, iar negocierile privind o viitoare încetare a focului se lasă așteptată. De la debutul războiului din 24 februarie au fugit peste 2 milioane de oameni din Ucraina, iar numărul civililor care și-au pierdut viața a depășit 300. Miercuri, 9 martie, trei persoane, printre care un copil, au fost uciși după ce armata rusă a bombardat maternitatea din Mariupol.

Dictatura de la Kremlin. Mii de oameni au fost arestați la ordinul lui Putin