Sursa foto: DW

Poporul rus a ieșit din nou în stradă în zeci de orașe din toată țara, manifestând împotriva războiului declanșat de Putin în Ucraina pe 24 februarie. Rețelele de socializare sunt pline cu oameni care se delimitează de liderul de la Kremlin.

Cu toate acestea, poliția a intervenit în forță și a arestat până la ora 16:45, ora Moscovei, peste 2.500 de protestatari din mai multe orașe din Rusia.

Zeci de oameni s-au adunat în Piața Manezhnaya din centrul Moscovei și au condamnat decizia lui Putin de a ataca Ucraina.

Rusia se revoltă împotriva lui Putin

Totodată, și în Tomsk, mulțimea s-a adunat și a strigat „Nu războiului”, în timp ce polițiștii încercau să explice faptul că oricine „discreditează acțiunile militare ale Rusiei” vor fi asupru pedepsiți.

Mai mult, în orașul Novosibirsk, cel mai mare din Siberia, peste 200 de persoane, inclusiv oameni de presă locali, au fost reținuți la protestul organizat astăzi, 6 martie, împotriva lui Putin.

De asemenea, potrivit OVD-Info, portarul care urmărește arestările celor care protestează, din 24 februarie și până astăzi, peste 10.000 de persoane au fost ridicate de oamenii legii de la mitingurile de protest.

În urmă cu patru zile, liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a îndemnat poporul rus să participe la proteste zilnice împotriva dictaturii lui Putin, declarând că Rusia nu trebuie să devină „o națiune de oameni tăcuți și înspăimântați.”

Acesta l-a numit pe liderul de la Kremlin „țar nebun”, pentru că a decis invadarea Ucrainei.

„Să nu devenim o țară de oameni tăcuți și înspăimântați, de lași care se prefac că nu observă războiul agresiv declanșat de țarul nostru evident nebun împotriva Ucrainei. Putin nu este Rusia”, a scris Navalnîi în urmă cu câteva zile pe o rețea de socializare.

O scriitoare a explicat faptul că majoritatea rușilor trăiesc într-o „bulă informațională”, iar susținerea pentru Putin este foarte mare.

„Foarte mulți ruși nu știu efectiv ce se întâmplă fiindcă se uită doar la televizor”, a declarat Irina Lukyanova.

Reamintim că peste 20.000 de străini din 52 de țări din întrega lume s-au oferit voluntari să lupte împreună cu armata ucraineană împotriva Rusiei.

Putin și drogurile. Metoda prin care armata rusă luptă împotriva Ucrainei