Donald Trump și Joe Biden, candidatul republican, respectiv cel democrat, se confruntă în acest moment, sperând fiecare că va deveni noul sau mai puțin noul președinte al Statelor Unite ale Americii. Miză mare, orgolii nebănuite și răsturnări de situație ca la carte, exact ca în 2016, când Hillary Clinton a pierdut alegerile în fața lui Donald Trump, cu toate că inițial era cotată ca fiind favorită.

Biden sau Trump?

Potrivit Fox News, televiziune mai mult sau mai puțin imparțială, Donald Trump ar fi câștigat, în acest moment Florida, Texas și Ohio, state cheie ale alegerilor prezidențiale din SUA. Dacă Texas și Ohio i-au adus lui Trump un număr de 56 de electori, câștigarea statului Florida îl aduce pe acesta din ce în ce mai aproape de victorie.

Joe Biden mai are, totuși, șanse să răstoarne din nou în favoarea sa situația, în acest moment având 223 de electori, în timp de Trump 204. Acel candidat care atinge 270 va fi declarat câștigător.

Astfel, vorbim, în continuare despre incertitudine, Wisconsin și Minesota având rolul decisiv, fiind, de asemenea, state cheie.

UPDATE:

Joe Biden a câștigat în: Massachusetts, DC, Maryland, Vermont, Delaware, Maine, Virginia, Connecticut, Maryland, New Jersey, Rhode Island, Illinois, New York, Colorado, New Hampshire, Hawaii, Arizona, Minnesota.

„Păstrați-vă încrederea. Vom câștiga. Sunt aici să vă spun că suntem pe cale să câștigăm aceste alegeri. Trebuie să avem răbdare până când numărătoare voturilor se va termina, iar aceste alegeri nu se vor termina până când nu se va număra fiecare buletin de vot. Ne simțim foarte bine în locul în care ne aflăm. (…) Am putea să aflăm rezultatele mâine dimineață, dar ar putea dura mai mult pentru că, așa cum am spus, nu este treaba mea sau a lui Donald Trump să declare cine a câștigat aceste alegeri, dar eu sunt optimist în legătură cu rezultatul acestor alegeri”, a spus Joe Biden.

Trump acuză

La rândul lui, Donald Trump a avut și el prima ieșire publică, pe Twitter, fiind la fel de optimist în ceea ce-l privește. „Suntem în faţă, dar ei încearcă să fure alegerile. Nu îi vom lăsa niciodată să o facă. Voturile nu pot fi acordate după închiderea secţiile. Voi face o declaraţie în această seară. O mare victorie!”, scrie Trump pe Twitter.

Ulterior, Twitter a cenzurat mesajul președintelui american, din pricina acuzelor de fraudă.

Citește și: Șapca roșie a abundenței și președintele portocaliu

#News