Situl arheologic al Acropolei din Atena, închis în urma unei greve a gardienilor

Ei protestează față de planurile de externalizare a controlului biletelor către subcontractori privaţi

Acropola
Acropola sursa foto wikipedia

Acropola din Atena a fost închisă din cauza unui protest al gardienilor de la principalul obiectiv turistic din Grecia împotriva planurilor de externalizare a controlului biletelor către subcontractori privaţi. „Acest proiect privează colegii de la Acropolă de o parte importantă a muncii lor”, au afirmat într-un comunicat sindicaliştii din cadrul Ministerului grec al Culturii, potrivit g4media.ro.

Sindicatul gardienilor de la siturile arheologice a precizat că Ministerul Culturii a finalizat luna trecută o licitaţie pe doi ani pentru a încredinţa această activitate personalului din sectorul privat începând cu 2024.

 Gardienii au lansat o grevă de 24 de ore, o mişcare ilegală în opinia guvernului, care a sesizat justiţia. Acropola este cel mai popular sit arheologic din Grecia, cu peste trei milioane de vizitatori anul trecut. Acropola din Atena este colina sacră fortificată din centrul orașului, este cea mai cunoscută acropola din lume. Monumentele mai importante de pe Acropole sunt templele Partenon și Erechtheion, ambele dedicate zeiței Atena.  

Termenul „acropolă” înseamnă „oraș înalt” în greacă și se poate referi la una dintre multele fortărețe naturale construite pe teren stâncos și înalt din Grecia

Acropola din Atena este cea mai cunoscută. Nu există nicio istorie înregistrată a ceea ce s-a întâmplat la Acropole înainte ca micenienii să o mărească la sfârșitul epocii bronzului. Istoricii cred că micenienii au construit un complex masiv înconjurat de un zid mare (aproape 15 picioare grosime și 20 picioare înălțime) deasupra Acropolei pentru a găzdui conducătorul local și gospodăria lui. O femeie i-a distrus mașina fostului prieten, drept răzbunare că a părăsit-o