foto twitter

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță nu prea înțelege matematica carantinării pe cartiere, întrucât, în opinia sugerată a acestuia, ar fi foarte greu să carantinezi atât de nișat un grup de oameni. Chiar și așa, primarul sectorului 3 afirmă că are de gând să îi lase pe specialiști să-și facă treaba, iar acolo unde se poate, chiar să dea o mână de ajutor autorităților.

„Aş spune o părere personală. Nu am încercat să facem lucrul ăsta, nici măcar nu am aprofundat în detaliu această temă, nu ne-a anunţat nimeni că e posibil, adică să ne pregătim pentru un astfel de scenariu, ceea nu am făcut-o. Este destul de complicat totuşi într-un oraş unitar să vii să ai astfel de măsuri foarte locale sau foarte limitate pe zone, pe ce? Pe o străduţă? Pe un capăt de străduţă? Ce fel de străduţă? O arie? Şi noi nu suntem în acea comisie a municipiului Bucureşti ca să ne dăm cu părerea, acolo e Municipalitatea, Prefectura, evident cu DSP-ul şi cine face parte din acea comisie, dânşii analizează şi decid. Acolo unde este nevoie, în mod evident că ne implicăm şi contribuim la bunul mers, ajutăm”, a spus Robert Negoiţă, invitat la la B1 TV.

Contrar părerii prietenului său Ponta, Robert Negoiță crede că, acolo unde este nevoie, școlile trebuie să rămână închise.

„Haideţi să vedem, să nu facem mai mult rău, cred că avem nevoie deopotrivă ca sistemul sanitar să fie finanţat, pe de o parte, pe de altă parte, noi, ca oameni, nu trebuie să avem grijă doar de fizicul nostru, trebuie să avem grijă şi de psihicul nostru. Or, psihicul nostru se întreţine într-un anumit fel. Că mă întrebaţi despre şcoli. Acolo unde este absolut necesar să le închidem, normal că trebuie luată această decizie, dar nu trebuie să ne grăbim şi nu trebuie exagerat, pentru că au nevoie copiii să iasă afară din casă. Persoanele în vârstă au nevoie să iasă afară din casă, să se mişte, să aibă viaţă socială, să trăiască în mod efectiv”, a declarat Robert Negoiţă.

Citește și: Tătaru, despre județele cu teste puține Covid. „Noi testăm în baza unei definiţii de caz”

#News