Elon Musk susține extracția petrolului și a gazelor naturale

Potrivit miliardarului american, altfel civilizația se va prăbuși.

Extracția petrolui și gazelor pentru a susține civilizația trebuie să continue, odată cu dezvoltarea surselor sustenabile de energie, a spus fondatorul Tesla, Elon Musk, potrivit digi24.ro.

„Realist cred că trebuie să folosim petrol și gaze pe termen scurt, pentru că altfel civilizația se va prăbuși”, a precizat Elon Musk

Musk crede că Norvegia trebuie să continue să foreze pentru petrol și gaze, adăugând: „Cred că niște explorare suplimentară este necesară acum”. Una dintre cele mai mari provocări pe care lumea le-a înfruntat vreodată este tranziția la energie sustenabilă și către o economie sustenabilă, aceasta durand câteva decenii să se finalizeze, a mai spus Elon Musk.

Generarea de energie eoliană offshore în Marea Nordului, împreună cu pachete de baterii staționare, ar putea fi o sursă de energie  puternică și sustenabilă în timpul iernii, a afirmat Elon Musk.

„Una dintre cele mai puțin evidente lucruri despre care sunt îngrijorat este rata natalității și cred că este important ca oamenii să aibă destui copii pentru a sprijini civilizația astfel încât să nu se diminueze”, a spus Musk.


Uniunea Europeană a adoptat un pachet de propuneri care să pregătească politicille comunitare în domeniul climei, al energiei, al exploatării terenurilor, al transporturilor și al impozitării. Acest lucru presupune ca până în 2030, emisiile nete de gaze cu efect de seră să se reducă cu minim 55 %, față de  nivelurile din 1990.

UE vrea să crească producția de energie solară și eoliană, încercând utilizarea temporară sporită a termocentralelor pe bază de cărbune pentru înlocuirea rapidă a petrolului și gazului rusesc.

Agricultura viitorului, în viziunea fratelui lui Elon Musk: Containere transformate în ferme