Charles Dickens
Charles Dickens

 11 scrisori ale scriitorului englez Charles Dickens, nevăzute şi nepublicate, vor fi expuse pentru prima dată miercuri la Muzeul „Charles Dickens” dar şi online, potrivit g4media.ro.

Scrisorile includ note şi informaţii privitoare la obiceiurile scriitorului britanic, proiectele sale, dar şi detaliile privind o călătorie pe care a făcut-o în Elveţia

 Scrisorile se află printre cele peste 300 de articole cumpărate de Muzeul „Charles Dickens” de la un colecţionar american în 2020. Este vorba inclusiv despre obiecte personale, portrete, schiţe, liste şi cărţi, colecţia fiind achizitionată de muzeu cu sprijinul Național Heritage Memorial Fund, Art Fund, Friends of the Național Libraries şi Dickens Fellowship.

Scrisorile, care fac parte dintr-o colecţie în valoare de 1,8 milioane de lire sterline, au fost cumpărate de Muzeul „Charles Dickens”. Într-o scrisoare datată pe 10 februarie 1866, discutând despre eliminarea serviciului poştal duminical, Dickens spune: „Mă opun cu cea mai mare hotărâre şi fermitate faţă de impunerea unui astfel de inconvenient asupra mea”. Scriitorul britanic spunea că ar fi atât de deranjat de restricţie, deoarece crede că ar fi obligat să-şi vândă proprietatea şi să părăsească satul Higham din Kent. „Sunt în cele mai bune relaţii cu vecinii mei, săraci şi bogaţi, şi cred că le-ar părea rău să mă piardă”, dezvăluia autorul romanelor „Oliver Twist” şi „A Christmas Carol”.

„Unul dintre cele mai bune lucruri la această colecţie de scrisori este că ne arată cum scria Dickens la vârsta de 30, 40 şi 50 de ani şi varietatea de subiecte care îi ocupau mintea. Scrisoarea în care se plânge de pierderea serviciului poştal de duminică arată faptul că Dickens era conştient de faima şi de poziţia sa în societate”, a declarat Emily Dunbar, curator la Muzeul „Charles Dickens”
Elon Musk susține extracția petrolului și gazelor naturale