Celebrul semn „Hollywood”, cel care marchează templul cinematografiei americane, a fost vandalizat, în cursul zilei de luni, când șase pensoane au schimbat litera w cu litera b și litera d, de la final, cu litera b, astfel că noua denumire a devenit, pentru scurt timp, „Hollyboob”, relatează NBC.

De menționat că, în limba română, cuvântul „boob” s-ar putea traduce cu „sân”, având însă o tentă ușor argotică în limba engleză, nu neaparat una anatomică, precum traducerea noastră.

O fotografie (pe care o puteți vedea în antetul articolului) a panoului modificat de „glumeți” a devenit virală pe rețelele sociale, având parte de distribuiri masive.

Cu toate astea, nu există pagube, întrucât indivizii au preferat să aplice un strat de prelată care a acoperit literele inițiale ale cuvântului „Hollywood”. Potrivit informațiilor citate de sursa menționată, acțiunea nu ar fi fost neaparat menită să producă disconfort, ci mai de grabă să tragă un semnal de alarmă asupra pericolelor cancerului la sân, cei șase făcând parte dintr-o organizație non-guvernamentală de profil.

Chiar și așa, poliția din Los Angeles nu pare să fi gustat gluma și nici prea impresionată de pericolele cancerului la sân n-a părut a fi, considerând că ceea ce au făcut activiștii „nu ar fi deloc cool”, clasificând, de asemenea, manifestul acestora ca act de vandalism. „Emblemele oraşului Los Angeles sunt preţioase”, a mai spus Steve Lurie, șeful poliției din LA.

Semnul „Hollywood” a suferit modificări și în trecut, când a fost schimbat în „Hollyweed”, de către un grup de „petrecăreți” amatori de droguri ușoare. „Weed” este echivalentul, tot argotic, al marijuanei.

Citește și: Musk aduce „Planeta Maimuțelor” mai aproape de realitate