Avram Iancu
Avram Iancu-pag de FB

 Avram Iancu, primul înotător care a parcurs fără ajutor Dunărea de la izvor până la vărsarea în Marea Neagră, va începe marţi, la ora 9,00, traversarea braţului Chilia al Dunării, care este zonă de frontieră româno-ucraineană, potrivit g4media.ro.

Avram Iancu a anunțat acest lucru pe pagina sa de Facebook, amintind că în 2017 a înotat pe tot braţul Sulina, iar trei ani mai târziu şi pe braţul Sfântu Gheorghe. 

Avram Iancu îi invită pe cei interesați să urmărească cursa cu ajutorul unei aplicaţii cu care va publica fotografii de pe traseu

 „Vom ‘cartografia’ împreună locurile îndepărtate ale paradisului de apă, floră şi faună a României, a locului unde Dunărea întâlneşte Marea Neagră”, a declarat Avram Iancu.

„Prima şi cea mai importantă motivaţie este plăcerea pură de a înota. Doresc să îmbrăţişez măreaţa Dunăre la acest moment delicat pentru ea când nivelul apei sale a atins un minim istoric”, a scris Avram Iancu. 

Bibliotecarul din Petroșani va înota în apele româneşti ale fluviului, va intra pe canalul Musura şi va ieşi în Marea Neagră. De aici se va întoarce pe Dunăre, spre Sulina, unde îl vor aştepta participanţii la quadratlonul „Sulina altfel”, o competiție în patru sporturi, respectiv înot, ciclism, caiac şi alergare.

„Îi felicit pe organizatori, Vanea Aniko Emese, Călin Ene, pe voluntari şi pe toţi cei implicaţi. Aşadar, acum este momentul istoric pentru a mă întâlni cu organizatorii şi participanţii acestui eveniment fabulos. Este modul meu de apreciere pentru ei: să merg înot până acolo, completând astfel triada braţelor dunărene”, a mai scris Avram Iancu.

O nouă performanță pentru bibliotecarul Avram Iancu: A reuşit să traverseze înot Canalul Bristol, dintre Anglia și Țara Galilor