Piscina

   Inteligența artificială a fost folosită în Franța pentru descoperirea piscinelor care nu au fost declarate fiscului pentru a fi impozitate, potrivit digi24.ro.

 Program informatic pentru descoperirea piscinelor pentru care nu se plătea impozit statului

Astfel, în urma unui experiment bazat pe un program informatic, au fost identificate peste 20.000 de piscine nedeclarate de proprietari, lucru care a condus la creșterea nivelului impozitelor și taxelor. Deținerea unei piscine conduce la creșterea impozitului pe proprietate, deoarece valoarea proprietății crește, legea franceză stipuland faptul că acestea trebuie declarate. Cu ajutorul software-ul AI, dezvoltat de Google și de firma franceză de consultanță Capgemini, au fost descoperite piscine, după ce au fost studiate imagini aeriene din nouă regiuni franceze, în urma unui test făcut în octombrie 2021. Este vorba despre regiunile Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône, Ardèche, Rhône, Haute -Savoie, Vendée, Mâine-et-Loire și Morbihan, testul fiind posibil se se desfășoare în toată țara.

Pandemia de coronavirus a condus la creșterea cererii de piscine


În Franța existau peste 3,2 milioane de piscine private în 2020, potrivit site-ului de date Statista. În timpul pandemiei de coronavirus, atunci când mulți salariați au lucrat de acasă, a crescut substanțial cererea pentru construcția de piscine. Impozitul pentru o piscină medie,  care are 30 metri pătrați, este stabilit la 200 de euro pe an. Inteligența artificială ar putea fi folosită și pentru a găsi extinderi de locuințe, terase sau foișoare nedeclarate, care cresc valoarea unei proprietăți, și implicit valoarea impozitului pe proprietate, susțin autoritățile franceze.

Înotătorul Avram Iancu vrea să stabilească un nou record: traversarea brațului Chilia