Gabriela Firea
Gabriela Firea- pag de FB

Ministrul Gabriela Firea a fost prezentă la reuniunea doamnelor social-democrate organizată anual înaintea unei noi sesiuni parlamentare, pe malul marii, unde a vorbit despre familie, copii și tineri.

Ministrul Familiei a fost bucuroasă să fie alături de colegele sale, parlamentari, europarlamentari, președinți de Consilii Județene, primari, viceprimari, secretari de stat, consilieri județeni și locali, doamne care se implică activ pentru viața comunităților în care trăiesc

” Președintele OFSD (Organizația femeilor social democrate), Federovici Doina – Președinte PSD Botoșani împreună cu inimoasele colege Maria Lazăr – secretar general OFSD și Mariana Gâju – președinte OFSD județul Constanta au strâns laolaltă reprezentanțe ale organizațiilor doamnelor social democrate din toată țara, pe care le-am asigurat de toată aprecierea și susținerea mea! „, a scris Gabriela Firea,pe pagina de Facebook. Gabriela Firea crede că femeile trebuie să îndrăznească mai mult, să fie susținute și să se ajute reciproc, pentru a reuși să ajungă cât mai sus în orice domeniu de activitate, la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse fiind pregătit un pachet de proiecte pentru ca femeile să își poată demonstra întregul potențial în activitate.

Proiectul de susținere a natalității a primit avizul Ministerului Justiției

Gabriela Firea le-a transmis tuturor colegelor sale, dar și conducerii partidului, reprezentată la această întâlnire de secretarul general al Partidul Social Democrat, Paul Stănescu, faptul că proiectul de susținere a natalității, prin care vor fi decontate cheltuielile din cadrul programului FIV pentru cuplurile infertile, a primit avizul Ministerului Justiției, în luna septembrie, proiectul urmând să se afle pe masa Guvernului, pentru aprobare.

Sprijin financiar pentru cei care doresc să devină părinți

„Mulțumesc Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății și Ministerului Justiției pentru sprijin și colaborare, iată că, atunci când ne unim eforturile, reușim împreună lucruri importante pentru oameni. Mulțumesc domnului ministru al Justiției Cătălin Predoiu, care a înțeles importanța acestui proiect pentru creșterea natalității și, împreună cu echipa domniei sale, a avizat proiectul în timp record, în doar câteva zile, în condițiile în care tot procesul de avizare a durat 6 luni. Mulțumiri speciale și domnului ministru de Finanțe, Adrian Câciu pentru acordarea susținerii financiare de care are nevoie programul de decontare a procedurilor FIV pentru cuplurile infertile.”, a mai scris Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a anunțat că s-a început acest program la București, unde a avut un foarte mare succes. „Mi-am dorit mult ca oameni din toată țara care vor să devină părinți, să poată beneficia de el și am apreciat decizia liderilor coaliției, care l-au introdus în programul de guvernare. Având în vedere declinul demografic accentuat în care se află România, o realitate care nu poate fi negată, avem datoria, ca politicieni responsabili, să facem tot ce este posibil pentru încurajarea natalității”, a conchis ministrul Familiei.

Gabriela Firea, noi critici la adresa primarului general al Capitalei: Nicușor Dan a mințit atunci când a spus că bucureștenii nu vor plăti taxe mai mari