Cinematografele, devenite săli de jocuri pentru gameri

„Sunetul împușcăturilor este realist, iar când ceva a zburat spre mine de pe ecran, chiar am țipat”, a declarat o clientă

O parte dintre cinematografele din Coreea de Sud au decis să se reprofileze, în contextul pandemiei, așa că au devenit adevărate săli de jocuri pentru gameri, anunță Mediafax, potrivit unei știri inițiale BBC.

În urma aplicării restricțiilor de capacitate, prin reducerea acesteia la 50%, multe dintre cinematografele din Coreea de Sud s-au reorientat, optând pentru profit, astfel că au decis să-și închirieze sălile gamerilor. „Calitatea sunetului este uimitoare”, a spus o studentă de 25 de ani care a închiriat o sală cu 200 de locuri doar pentru ea și încă doi prieteni. „Sunetul împușcăturilor este realist, iar când ceva a zburat spre mine de pe ecran, chiar am țipat”, a adăugat aceasta.

Citește și: Coreea de Sud va testa pisicile și cățeii

Cu 90 de dolari, orice gamer din Coreea de Sud care își dorește să aibă parte de o experiență unică de joc, poate închiria o sală de 200 de locuri, pentru două ore, înainte de ora 18:00. După această oră, prețul crește la 135 de dolari.

Industria cinematografică din toată lumea a fost lovită puternic în 2020, din cauza pandemiei Covid-19. Vânzările de bilete din cinematografe au scăzut cu 71% până la 12,4 miliarde de dolari, de la 42,5 miliarde de dolari (în 2019), potrivit unei știri Variety. O astfel de decizie pare oportună profitului, în condițiile în care anul trecut nu s-au mai produs atât de multe filme de lung metraj, astfel că numărul premierelor a scăzut, de asemenea.

Există, însă și precedent în acest sens. În luna noiembrie a anului trecut, un lanț de cinematografe din Memphis, Statele Unite ale Americii, lua o decizie asemănătoare, oamenii având opțiunea de a închiria o sală de cinema pentru două ore, în schimbul unui tarif de 100 de dolari.

Citește și: Filme și seriale inspirate din cărțile lui Stephen King (I)