Coreea de Sud va testa pisicile și cățeii

Concluzia? Momentan nimeni nu știe, toată lumea își dă cu părerea

Coreea de Sud va testa, în premieră, animalele de companie pentru Covid-19, anunță BBC. Decizia a venit după ce, în urmă cu câteva săptămâni, autoritățile raportau primul caz de Covid-19 la o pisică ținută în casă. Se suspectează că o mamă și fiica ei ar fi transmis virusul animalului acestora de companie, potrivit aceleiași știri, cu toate că nu există dovezi concrete că virusul s-ar putea transmite de la om, la animal, ori invers, vorbind în acest caz doar de o ipoteză. Cercetătorii au vehiculat, totuși, ideea potrivit căreia o pisică ar putea să transmită virusul unei alte pisici, cu toate că nici această teorie nu are caracter oficial. Concluzia? Momentan nimeni nu știe, toată lumea își dă cu părerea.

Astfel, autoritățile din Coreea de Nord au decis ca animalele care vor prezenta simptome caracterisice (febră, dificultăți de respirație) să fie testate anti-Covid.

În cazul în care animalul de companie testat va fi găsit pozitiv Covid-19, acesta va trebui să intre în carantină, nefiind, însă obligatoriu ca acesta să fie transferat într-un spațiu special, putând fi ținut acasă, în mediul pe care acesta îl cunoaște. Există excepții în care proprietarii sunt, la rândul lor, internați, astfel, în acest caz, patrupedul va trebui să fie carantinat într-un spațiu special creat pentru acest scop, administrat de autoritățile locale.

Până acum, la nivel global, potrivit informațiilor, o serie de animale de companie ar fi primit deja rezultate pozitive la teste Covid. Luna trecută, două gorile din San Diego Zoo Safari Park ar fi contractat Covid-19 de la îngrijitorul acestora, marcând debutul unui astfel de caz.

În plus, virusul a fost găsit și la alte animale sălbatice, inclusiv la lei și tigri, în grădina zoologică Bronx din New York și în grădina zoologică din Barcelona.

Citește și: Marea Britanie: S-au înmulțit hoții de câini de rasă