Marea Britanie: S-au înmulțit hoții de câini de rasă

Fenomenul capătă amploare în Marea Britanie, unde hoții de câini de rasă îi rănesc pentru a le scoate microcipul, iar dacă nu reușesc, îi abandonează

O crescătoare de câini de rasă din Marea Britanie s-a confruntat cu o situație pe cât de revoltătoare, pe atât de tristă, fiind victima hoților de câini care par să se fi înmulțit, în ultima perioadă, în Regat, relatează Digi24.

Potrivit declarațiilor femeii, soțul acesteia a constatat, la un moment dat, că ușa de la țarcul animalelor a fost forțată, un număr de șapte căței lipsind din incintă. „Un câine a fost abandonat la doi kilometri distanţă, dar i-au luat pe ceilalţi şase”, a povestit crescătoarea pentru agenția de presă AFP.

Aproximativ o lună mai târziu, unul dintre câini avea să fie găsit cu o rană pe spate, semn că hoții au încercat să-i scoată acestuia microcipul. „Avea o rană urâtă pe spate”, a confirmat ea.

Cazul crescătoarei de câini nu este unul singular, pe site-urile de profil existând nenumărate anunțuri publicate de proprietarii îndurerați carora le-au fost furate patrupedele. Rata furturilor de câini din Marea Britanie a crescut, în ultima vreme, cu 250%.

Explicația înmulțirii cazurilor de furt de câini, în Marea Britanie

Cu toate că englezii sunt mari iubitori de câini, în general, în perioada pandemiei fenomenul adopției sau a achiziționării unui cățel a crescut. În lipsa unui companion, britanicii apelează din ce în ce mai des la compania canină, pentru a contracara efectele singurătății din lockdown.

Astfel, cum cererea a crescut, prețurile au explodat și ele, diverși indivizi observând oportunitatea de afacere. N-a durat prea mult până când unele „afaceri” să se transforme în furturi.

Întorcându-ne pe meleagurile noastre, vă rugăm să nu uitați: înainte de a cumpăra un cățeluș de la crescătorii, asigurați-vă că nu mai există niciun câine abandonat pe stradă, ori prin adăposturile insalubre, neprietenoase.

Citește și: Nicușor Dan anunță că va avea grijă de cățeii de la adăpostul lăsat de izbeliște de Armand