Cîțu: recomandări pentru părinți și profesori

Mesajul lui Cîțu a fost îndreptat inclusiv către profesori, recomandându-le cadrelor didactice să se vaccineze

Cu ocazie reînceperii școlii, astăzi, 8 februarie, premierul Florin Cîțu s-a adresat atât părinților, cât și profesorilor, îndemnându-i pe aceștia să fie precauți și să trateze provocările perioadei cu seriozitate, anunță Mediafax. „Știu și eu de când eram copil, că prima zi de școală era cea mai fericită. După multe luni de zile copiii merg din nou la școală pe cele trei scenarii pe care le-am prezentat deja, dar, este adevărat, și cu multe restricții și, bineînțeles că suntem foarte atenți să vedem cum evoluează situația. Este foarte important să respectăm ceea ce președintele Klaus Iohannis a spus de la începutul acestei pandemii, să purtăm mască tot timpul, să folosim dezinfectant și distanțarea socială”, a spus Florin Cîțu, înaintea unei ședințe PNL.

Citește și: Cîțu le dă o veste părinților: formularul nu trebuie completat în prima zi de școală

De asemenea, premierul Cîțu le-a mai transmis părinților să nu îi ducă pe copii la școală dacă aceștia prezintă simptome caracteristice bolii, pentru a nu crea un focar, în eventualitatea în care aceștia se confirmă a fi, într-adevăr, pozitivi Covid-19. „Bineînțeles că vom face toate eforturile și vom monitoriza și în școli, dar fără susținerea și fără implicarea părinților acest lucru nu se poate face”, a mai spus Cîțu.

Mesajul lui Cîțu a fost îndreptat inclusiv către profesori, recomandându-le cadrelor didactice să se vaccineze, întrucât vaccinarea este importantă „(…) pentru sănătatea copiilor, e important pentru sănătatea tuturor celor care vin în contact cu acești copii și este important ca să avem un an școlar fără probleme”, a mai spus Florin Cîțu.

De menționat că există, în acest moment, profesori care sunt programați pentru vaccinare abia în luna martie, astfel că recomandarea premierului rămâne doar atât, în momentul de față: o recomandare.

Citește și: Ministerul Educației a anunțat varianta finală a formularului de consimțământ pentru testarea elevilor