Normalitatea este recompensa pentru românii vaccinați

Premierul Florin Cîțu consideră că nu poate fi un stimulent mai mare decât acesta

Cu toții ne dorim o revenire la normalitate, atât cât de normală mai poate fi ea, după mai bine de un an de pandemie. Unii s-ar mulțumi cu o ieșire la o bere, cu prietenii, sau la un concert al trupei favorite, alții, se lasă mai greu convinși că doar vaccinarea este soluția pentru a ieși cu bine din pandemie. Mesajele care vin pe diverse canale de informare, unele alimentate de anti-vacciniști, altele prin internediun influencerilor, cu toate ne fac un tameș-balmeș în „rațiune și simțire”.  Dacă în alte țări cei care se vaccinează sunt stimulați, cu lucruri banale, ca berea, gogoșile ori chiar jointuri de marijuana, premierul Cîțu ne recompensează cu revenirea la normalitate.

„Cel mai bun stimulent: revenirea la normalitate, la o viață fără mască, în care putem circula liber oricând, oriunde. Este cel mai bun stimulent. Nu cred că e nevoie de altceva”, a precizat Cîțu, în conferința de presă de după ședința de Guvern.

De altfel, au fost înființate centre de vaccinare chiar în rândul companiilor, tocmai pentru a stimula creșterea ratei de vaccinare. „Noi am oferit companiilor în România centre de vaccinare în companii. Se poate face așa ceva. În același timp va fi încă o propunere pe masa comitetului inter-ministerial, pe care am făcut-o ca în office-space, dacă toate persoanele sunt vaccinate, să nu se mai poarte mască, de exemplu. Sunt propuneri care sunt pe masă. Vom vedea dacă e nevoie de motivații financiare, dar eu cred că suntem responsabili și vrem să revenim la normalitate”, a mai declarat Florin Cîțu.

Bornă importantă: 5 milioane de vaccinați

Premierul Cîțu a precizat că în cazul în care nu va fi atinsă „borna” de 5 milioane de persoane vaccinate, nu vor fi impuse noi restricții, ci nu vor fi ridicate cele deja existente.

Până la raportarea de marți, au fost vaccinate 3,4 milioane de persoane, din care peste 2 milioane cu ambele doze.

Citește și: Edilul Sectorului 2 anunță încă două centre de vaccinare. Unul clasic, unul drive-thru