Cîțu le dă o veste părinților: formularul nu trebuie completat în prima zi de școală

„Cineva s-a grăbit să pună acel document în spațiul public”, a declarat premierul

Premierul Florin Cîțu a anunțat, în cursul zilei de astăzi, că nu este necesar ca părinții să completeze, în prima zi de școală, formularul de consimțământ privind testarea copiilor care au simptome Covid19, adăugând că reprezentanții Ministerului Sănătății s-ar fi grăbit când au făcut această recomandare, notează Mediafax.

Premierul Cîțu: „Vor fi situații excepționale când vor fi aceste teste”

„Cineva s-a grăbit să pună acel document în spațiul public, pentru că am văzut și documentul Ministerului Educației care spune altceva și spune exact ce este în ordinul comun al Ministerului Sănătății și Educației. (…)”, a spus Cîțu, adăugând că nu este necesară testarea în masă din prima zi de școală. „Sunt copii care vor avea simptome și atunci va trebui să fie completat acel formular. Nu trebuie să vină lumea cu formularul completat la școală. Deci, ar trebui să citim comunicatul Ministerului Educației în acest sens”, a adăugat, astăzi, prim-ministrul Florin Cîțu.

Întrebat despre relația pe care o are cu ministerul Sănătății, pe fondul contradicțiilor din ultimele zile, Florin Cîțu a spus că „ne mai contrazicem, informațiile nu ajung întotdeauna la noi în același timp”. Totuși, șeful Executivului este de părere că nu este vorba despre tensiuni, susținând că nu ar fi fost încălcată nicio regulă aferentă campaniei de vaccinare.

„Repet, ordinul comun al Ministerului Sănătății și Educației specifică foarte clar când trebuie să testăm copiii și când trebuie să fie completate acele formulare. Din ce știu eu, Ministerul Educației a anunțat că va comunica pe această temă astăzi, ca să fie foarte clar pentru toată lumea ce se întâmplă cu aceste formulare”, a precizat premierul Florin Cîțu.

În cursul zilei de astăzi, premierul s-a prezentat, de asemenea, la centrul de vaccinare pentru a primi doza de rapel aferentă vaccinului anti-Covid.

Citește și: Ponta își ocupă timpul liber analizându-l pe Cîțu