Ministerul Educației a anunțat varianta finală a formularului de consimțământ pentru testarea elevilor

Formularul de consimțământ poate fi descărcat din interiorul articolului

Ministerul Educației a anunțat că are varianta finală a formularului de consimțământ pentru testarea elevilor, cea destinată părinților acestora, în contextul reînceperii școlii, astăzi, 8 februarie 2021. Formularul semnat de părinte le-ar permite autorităților să testeze elevul care prezintă simptome specifice infectării cu Covid-19.

Întocmai spuselor premierului Florin Cîțu, și ministrul Educației a menționat faptul că semnarea și predarea formularului de către părinți, în prima zi de școală (astăzi), nu este necesară, acest lucru putând fi realizat și în zilele următoare. În plus, părinții au dreptul legal de a nu-și da acordul cu privire la testarea copilului. În cazul în care un astfel de scenariu se întâmplă, minorul va fi dus la medicul de familie și acesta va decide ce este de făcut în continuare. Cel mai probabil, se va lua decizia izolarii elevului până la soluționarea problemei. În cazul în care părintele își dă acordul, iar copilul este depistat pozitiv, se va decide, de asemenea, izolarea. Dacă cel puțin doi elevi sunt depistați pozitiv în aceeași clasă, cursurile vor continua în regim online.

Declarația ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

„Acel formular trebuie să fie scris şi semnat şi va fi necesar în cazul în care copilul prezintă simptome sau în cazul în care sunt colegi contacţi direcţi ai unui caz confirmat, subliniez confirmat, nu numai cu supoziţii, cu simptome. Acel formular nu este necesar în prima zi de şcoală, nu scrie niciunde. Dacă cineva vrea să-l ducă în prima zi de şcoală, noi vom încerca să acoperim şi această situaţie şi să transmitem precizări către şcoli în aşa fel încât luni profesorii să le primească de la acei părinţi care benevol, voluntar doresc”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Citește și: Cîțu le dă o veste părinților: formularul nu trebuie completat în prima zi de școală