”Ioan Dziţac a murit de inimă, nu din cauza vaccinului

Cu o totală lipsă de respect, mai multe site-uri și televiziuni au răspândit în spațiul public o speculație care a revoltat-o pe soția profesorului, și anume că vaccinul anti-covid primit de Ioan Dziţac ar fi constituit cauza decesului

Profesorul Ioan Dziţac, fost rector al Universităţii Agora din Oradea timp de două mandate, a decedat în acest sfârşit de săptămână, cu doar câteva zile înainte să împlinească 68 de ani.

Cu o totală lipsă de respect, mai multe site-uri și televiziuni au răspândit în spațiul public o speculație care a revoltat-o pe soția profesorului, și anume că vaccinul anti-covid primit de Ioan Dziţac ar fi constituit cauza decesului.

Astfel, soția profesorului decedat la două săptămâni după prima doză de vaccin a ținut să pună capăt zvonurilor și știrilor false afirmând că fostul rector suferea de probleme cardiace, iar vaccinul Pfizer nu i-ar fi influențat cu nimic starea de sănătate.

În urmă cu o zi, Simona Dzițac a reacționat pe pagina personală de Facebook, dezvăluind că decesul a fost cauzat de o boală de inima cu care profesorul se lupta de mai mulți ani.

Scandalizată de știrile false apărute în presă și televiziune privind decesul soțului, Simona Dzițac a făcut precizarea că multe publicații ar trebui să se oprească din a căuta succesul în baza unor informații eronate.

Simona Dzițac: ”Nu mai inventați tot felul de informații care sa inducă lumea în eroare! Sunteți penibili!”

Aceste știri care leagă decesul soțului meu de vaccinul anti COVID de la Pfizer SUNT FALSE! Soțul meu a fost bolnav de inima de mulți ani și acesta a fost motivul pentru care a decedat! Va rog să nu luați în seama știrile false care apar în diverse surse! Iar, celor care difuzează astfel de informații, va rog să lăsăți familia să-și plângă necazul și nu mai inventați tot felul de informații care sa inducă lumea în eroare! Sunteți penibili!

Ca o completare, soția profesorului de la Universitatea din Oradea a menționat că se va vaccina.

Conform CJSU Maramureș, fostul rector nu ar fi fost depistat pozitiv. Astfel decesul nu ar avea legătură cu administrarea primei doze de vaccin.

Mai mult, zvonul a fost dezmințit inclusiv de coordonatorul campaniei de vaccinare anti Covid, medicul Valeriu Gheorghiță, într-o intervenție la Digi 24. ”Cauza decesului a fost legată de o ruptură de aorta, practic o disecție de aorta, care nu a avut legătură cu vaccinarea”, a declarat Gheorghiță.

Citește și: Cioloș nu s-ar vaccina înaintea mamei sale