Cioloș nu s-ar vaccina înaintea mamei sale

Cioloș a dat asigurări că, dincolo de disconfortul creat, din informațiile sale, în perioada următoare livrările vor crește, întrucât pe piața din România, aferent campaniei de vaccinare, va intra inclusiv Astra Zeneca

Copreședintele Alianței USR PLUS, Dacian Cioloș, a sugerat că, în momentul de față, ar exista anumite inechități în ceea ce privește campania de vaccinare, referindu-se, în acest caz, la listele de privilegiați, cele paralele celor reale, conform RFI. „Haideţi, povestea cu esenţialii… sigur, esenţiali sunt medicii, sunt profesorii, dar parlamentari, politicieni, tot felul de funcţionari care s-au învăţat cu privilegiile, pentru că lucrează la stat, cred că trebuie găsite mijloace pentru a face această diferenţă între cei care cu adevărat au nevoie şi cei care se numesc ei esenţiali.”, a declarat Cioloș, potrivit sursei citate.

De asemenea, Dacian Cioloș a mai spus că nu își dorește să se vaccineze înaintea altora, spre deosebire de partenerul său, Dan Barna, care s-a vaccinat deja, cu toate că are la activ o infectare cu Covid-19, ceea ce, potrivit specialiștilor în domeniu, îi conferă un anumit grad de imunizare.

„Uitaţi, eu sunt în situaţia în care mama mea e planificată abia la începutul lui martie, deci evident, eu nu pot să-mi permit, are peste 70 de ani, are mai multe probleme de sănătate, eu unul nu pot să-mi permit să mă duc să spun că sunt esenţial, sunt mai esenţial decât mama, care e în situaţia în care e”, a mai declarat Dacian Cioloș.

Cioloș a dat asigurări că, dincolo de disconfortul creat, din informațiile sale, în perioada următoare livrările vor crește, întrucât pe piața din România, aferent campaniei de vaccinare, va intra inclusiv Astra Zeneca. În momentul de față, țara noastră beneficiază de vaccinuri anti-Covid de la Pfizer și Moderna. „Dincolo de asta, mi se pare foarte important ca acel sistem, acea platformă de înregistrare a cetăţenilor pentru vaccinare să fie transparentă, să funcţioneze şi în mod clar, asta am mai spus-o de mai multe ori şi în coaliţie şi colegilor din Guvern, trebuie privilegiate persoanele care chiar au nevoie”, a mai spus copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș.

Citește și: Dacian Cioloș l-ar vrea în continuare pe Berbeceanu la Prefectură