Șoferii băuți sau drogați din Bihor vor sta în arest

Agenţii rutieri vor dispune reţinerea tuturor şoferilor găsiţi în trafic, cu alcoolemii mari sau sub influenţa substanţelor interzise

Sofer
Sofer sursa foto pixabay

Șeful Poliţiei Bihor, chestorul Alin Haniş, a declarat că agenţii rutieri vor dispune reţinerea tuturor şoferilor găsiţi la volanul maşinilor, în trafic, cu alcoolemii mari sau sub influenţa substanţelor interzise, potrivit ziare.com.

„Va fi o regulă: șoferii băuţi şi drogaţi merg în Arest! (n.r. – Centrul de reținere și arestare preventivă al IPJ Bihor)”, a avertizat chestorul Alin Haniş.

Conform datelor făcute publice de şeful Poliţiei Bihor, anul trecut, 52 de persoane au fost reţinute timp de 24 ore, pentru acuzaţii similare. 703 şoferi prinşi băuţi la volan au rămas fără permise de conducere. „Măsurile drastice și numeroasele acţiuni care se derulează sunt menite să menţină siguranţa participanţilor la trafic şi să diminueze numărul accidentelor rutiere”, a afirmat chestorul Alin Haniş.

„În ultima perioadă, acţiunile arată că şoferii sunt mult mai disciplinaţi. A scăzut numărul persoanelor găsite la volan sub influenţa băuturilor sau substanţelor interzise, chiar şi în weekend ori în perioada sărbătorilor”, a spus ofițerul.

Un bărbat din oraşul Ştei a fost reţinut pentru 24 ore, după ce a fost prins băut şi cu permisul suspendat la volanul maşinii, în trafic. Maşina condusă de bărbatul în vârstă de 68 ani, a fost oprită de poliţiştii Biroului Rutier Beiuş marţi după-amiaza, la ora 15:40, pe strada Poet Andrei Mureșanu din localitatea Ștei. Pus să sufle în etilotest, aparatul a indicat o concentrație alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbat din Bihor, reţinut pentru uciderea câinelui vecinului