Anchetă a Poliției după ce o adolescentă a murit înecată cu un jeleu

Copila de 14 ani din comuna Geaca, județul Cluj, a fost internată la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca încă de miercurea trecută.

Adolescenta din ClujNapoca, care se înecase cu un jeleu la școală, a murit marți, după aproape o săptămână de stat în spital. Eleva era internată la Terapie Intensivă în comă profundă, fiind susținută în viață doar de aparate. Polițiștii vor deschide dosar penal pentru a se afla cine se face vinovat pentru tragedie, potrivit digi24.ro.

Copila de 14 ani din comuna Geaca, județul Cluj, se afla internată la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca încă de miercurea trecută.

Ea a fost dusă cu elicopterul SMURD, după ce s-a înecat cu un jeleu la școală. Copila a stat jumătate de oră fără oxigen, până au ajuns medicii de la Gherla, deoarece profesorii și colegii nu au știut cum să facă manevrele de resuscitare care ar fi putut să o salveze. Eleva mânca un jeleu când s-a înecat, a rămas fără aer. Ea și-a pierdut cunoștința și s-a prăbușit pe bancă. „Practic, jeleul s-a lipit de trahee. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare!” spunea, imediat după incident, medicul Corina Dumitru. Cazul a stârnit revoltă în spațiul public, motiv pentru care Ministrul Educației a transmis că vor fi introduse în școli cursuri de prim ajutor. Deoarece  moartea tinerei a avut loc ca urmare a unui traumatism, cazul va fi preluat de Poliție.

Gabriela Firea: Se înființează concursul național de proiecte pentru familii