Gabriela Firea: Se înființează concursul național de proiecte pentru familii

Sprijinul financiar acordat este de 50.000 de lei pe proiect, pentru organizațiile și asociațiile care derulează proiecte dedicate familiilor.

Gabriela Firea anunță inființarea Concursului național de proiecte pentru familii, sprijinul financiar acordat fiind de 50.000 de lei pe proiect, pentru organizațiile și asociațiile care derulează proiecte dedicate familiilor.

Gabriela Firea: Încurajez societatea civilă să participe la acest concurs național!

Proiectul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse înseamnă acordarea unui grant, o finanțare nerambursabilă, în valoare de maximum 50.000 de lei pentru 60 de proiecte dedicate sprijinirii familiilor din România. Astfel, organizațiile și asociațiile din domeniu pot beneficia de acest sprijin financiar după ce își înscriu proiectele în concurs.

Ministrul Familiei a propus acest program nou în pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor. Potrivit cifrelor oficiale Eurostat, în România sunt aproape 227.000 de familii numeroase, cu 3 sau mai mulți copii. Aceste familii fac parte din toate categoriile sociale, deci și din grupuri vulnerabile sau minorități care au nevoie de sprijin.

Anul trecut, de exemplu, au fost finanțate 27 de proiecte înscrise în Concursul Național de Proiecte de tineret și în Concursul Național de Proiecte studențești.

” Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a acordat finanțare de aproape 1 milion de lei și peste 2.000 de tineri au beneficiat de proiectele organizațiilor și asociațiilor. Pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiei este într-un stadiu avansat și urmează să fie transmis pe circuitul de avizere ministerială”, a declarat Gabriela Firea.

Bancnote falsificate la bancomate