Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023

El are venituri de 136 de milioane de dolari, respectiv 124 de milioane de euro

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, datorita contractului cu clubul saudit Al-Nassr, este cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023. El are venituri de 136 de milioane de dolari (124 de milioane de euro), devansându-i pe argentinianul Lionel Messi şi pe francezul Kylian Mbappe, potrivit clasamentului anual dat publicităţii marţi, potrivit g4media.ro.

 Starul lusitan, în vârstă de 38 de ani, a revenit cu această ocazie pe primul loc în ierarhia realizată de publicaţia economică americană pe care l-a mai ocupat în 2016 şi 2017.

 Această revenire în fruntea clasamentului Forbes este consecinţa directă a plecării sale de la Manchester United în Arabia Saudită, în luna ianuarie, deoarece cele două contracte combinate îi aduc în acest sezon 46 de milioane de dolari (42 de milioane de euro), la care se adaugă 90 de milioane de dolari (82 milioane euro) din diversele sale parteneriate de afaceri din ultimele 12 luni. 

Ronaldo, care a semnat un angajament valabil până în 2025 cu Al-Nassr, va primi un salariu anual de 75 de milioane de dolari, estimează Forbes, care anticipează şi „oportunităţi suplimentare de marketing” în această ţară, al cărei ambasador neoficial al sportului este acum.

 Un rol preluat şi de Lionel Messi, detronat de pe prima poziţie în ciuda veniturilor sale brute de 130 de milioane de dolari (118 de milioane de euro). Argentinianul este legat printr-un contract important cu Oficiul de turism al Regatului saudit, în timp ce joacă la Paris Saint-Germain, club deţinut de emiratul rival Qatar. PSG tocmai l-a sancţionat pe Messi după o călătorie de două zile la Riad, fără acordul conducătorilor săi.

Gabriela Firea: Se înființează concursul național de proiecte pentru familii

i

.