Mircea Lucescu a părăsit Ucraina și a venit la București!

Antrenorul a decis să fie în siguranţă, alături de familie

Antrenorul Mircea Lucescu a ajuns la București în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02:00. El a plecat vineri din Ucraina, alături de ceilalți oameni din staff-ul său de la Dinamo Kiev.

Antrenorul lui Dinamo Kiev a evitat să mai rămână în Ucraina și s-a deplasat, cu mașina, către România.

Mihai Leca, jucător legitimat la FC Lvov, a reuşit să ajungă în Polonia, de unde va zbura spre Bucureşti.

„Nu vreau să dau niciun interviu pentru că orice aș zice s-ar interpreta acolo. Am plecat de la baza de antrenament pe la ora 6 dimineața așa că nu am văzut prea multe”, a spus Mircea Lucescu.

Arcadie Zaporojanu este unul dintre colaboratorii lui Mircea Lucescu care a venit cu tehnicianul echipei Dinamo Kiev, MIrcea Lucescu, cu mașina din capitala Ucrainei spre România.

„Am ieşit din Kiev şi mergem, e totul bine. Nea Mircea e cu noi, normal. Nu o luăm spre Polonia, venim direct spre România, e tot ţară NATO şi e ţara noastră, aceasta e cea mai bună variantă. O să ocolim acea fâşie din Transnistria”, a declarat Arcadie Zaporojanu.

În capitala Kiev s-au auzit focuri de armă, acesta fiind unul din motivele pentru care Mircea Lucescu a părăsit Ucraina.

Nu se știe când se va relua prima ligă de fotbal din Ucraina, în condițiile în care problemele sunt în continuare foarte mari.

Iniţial, Mircea Lucescu, antrenorul echipei Dinamo Kiev, a declarat că nu intenționează să părăsească Ucraina, dar a decis că în cele din urmă să fie în siguranţă, alături de familie, în România.

„Vai de capul nostru ce ne este dat să trăim, n-aș fi crezut niciodată că mai este posibil așa ceva…Elțîn (n.r. Boris Elțîn) a lăsat lucrurile nepuse la punct… așa încurcate, neclarificate după destrămarea Uniunii Sovietice…

Lumea așteaptă, ce să facă? Totul depinde de ruși, nu de ucraineni, că nu ei atacă… Să vedem și ce efect au, dacă au, sancțiunile astea internaționale date rușilor.

Cum să vin? Păi să plec așa… Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. În niciun caz…Păi aș da un exemplu negativ pentru toată lumea… de frică, de panică, de neseriozitate… cum să fac așa ceva? „, a spus Mircea Lucescu în ziua izbucnirii conflictului armat.

Mircea Lucescu nu își abandonează jucătorii de la Dinamo Kiev